Omslagsbild: Troll och andra väsen


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2019-09-20
Mediekontakt: Sofia Bengtsson
ISBN: 978-91-29-71549-1

Troll och andra väsen

Jättar, spöken, varulvar, älvor ja, i den här boken får barnen massor med spännande fakta om elva olika sagoväsen. Visste du att stora stenblock i naturen kan vara ditkastade av jättar, att skogsrået kunde lura folk så att de gick vilse i skogen, att ordet häxa betyder den som flyger över hagen, att älvor kunde vara farliga, att det inte gick att sluta dansa när Näcken spelade och att varulven inte har någon skugga?
Det här och mycket mer berättas i korta, men innehållsrika texter och spännande bilder. Barnen får veta hur dessa sagoväsen såg ut, hur de levde, hur de förhöll sig till människor och hur man kunde skydda sig mot dem. För nog fanns det ofta något ruskigt förknippat med dem till och med när det gäller gårdstomten, som kunde bli väldigt ilsken.

Charlotta Björnulfsons spännande fakta har fått underbart fina bilder av Catarina Kruusval, som växlar mellan magisk stämning och finurlig humor.

De elva väsen som skildras är: gengångare, häxor, jättar, Näcken, sjöjungfrun, skogsrå, spöken, tomtar, troll, varulvar och älvor.

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019

SENASTE RECENSIONERNA

”Texten är kortfattad, lättförståelig och lämpar sig för högläsning. Kruusvals humoristiska illustrationer skrämmer nog inga treåriga lyssnare! Detta är en underhållande introduktion till våra vanligaste sagoväsen, lämplig för förskolebarn. Helhetsbetyg: 5.”  Eva Bjärlund
BTJ

NYHETER

Magiskt om jättar, spöken, älvor och varulvar

Charlotta Björnulfsons spännande fakta om elva olika sagoväsen har fått underbart fina bilder av Catarina Kruusval, som växlar mellan magisk stämning och finurlig humor.

Illustratör: Catarina Kruusval
Se fler nyheter

Charlotta Björnulfson, född 1945, bor i Göteborg men tillbringar mycket tid i Bergslagen. Hon är verksam både som författare och illustratör och det var när hon arbetade som speciallärare som hon började skriva och teckna på allvar. Hon har givit ut ett 15-tal böcker några med både text och bild, andra som illustratör och åter andra som textförfattare. Folktro är ett av Charlottas intresseområden, och hon har under många år förkovrat sig och gjort research som kommit till nytta i denna spännande bok för de yngsta.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.