Omslagsbild: Ganska nära sanningen


Läsålder: Unga vuxna

Utgivningsdatum: 2020-03-27
ISBN: 978-91-29-71036-6

Ganska nära sanningen

Beata och jag balanserade bredvid varandra på fontänkanten.
"Okej", sa hon till mig. "Doppa, önska. På tre. Ett, två, tre."
Jag stack ner händerna i det iskalla vattnet samtidigt som hon.
Jag önskar att ..., tänkte jag, men den intensiva kylan gjorde det svårt att tänka klart.
Bredvid mig skrek Beata till.
"Helvete, vad kallt!"
Det här, tänkte jag. Jag önskar mig mer av det här.

Nico har bytt namn och stad och färgat håret rosa. Hen har blivit inneboende hos sin faster och hennes minitax i Uppsala, och det är nu det nya livet ska börja. Ett liv där Nico går estet, skapar saker och är den där sortens person som folk dras till. Men att ändra sig är tyvärr inte riktigt så enkelt som hen trott.

Mer om författaren
149 kr Bok - Flexband
Utgiven: mars 2020
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2020

SENASTE RECENSIONERNA

”Den här boken skulle kunna bli det här årtiondets motsvarighet till "Puss" och "Kram"-böckerna - om sex för första gången, ocensurerat men också med fler perspektiv på hur det kan vara. [...] Anna Ahlunds berättelse har ett flöde som man lätt sugs med i och kan skapa en intensiv spänning bara i två fingertoppar som möts.” Viveca Bladh
Kulturnytt i P4
”Författaren, som har lärarbakgrund och aktivt arbetar med hbtq- och jämställdhetsfrågor, har åter skrivit en angelägen ungdomsroman om identitetssökande. [...] i denna läsvärda bok har hon verkligen lyckats. Helhetsbetyg: 4.”  Elisabeth Frank”
”Ganska nära sanningen en väldigt bra titel på en väldigt bra bok.”
Mitt i Stockholm

NYHETER

Ny, efterlängtad roman av Anna Ahlund

Anna Ahlund har hyllats för sina tidigare böcker, bland annat för sitt sätt att skriva om icke-heteronormativa relationer. Nu är hon tillbaka med en ny ungdomsroman – Ganska nära sanningen.

Fotograf: Jessica Ahlfont
Se fler nyheter

Anna Ahlund är utbildad lärare i svenska och musik för högstadiet och gymnasiet, men har även arbetat läsfrämjande på skol- och folkbibliotek. Nu är hon heltidsförfattare och jobbar dessutom med film. Hon arbetar aktivt med HBTQ- och jämställdhetsfrågor, är aktiv i flera läs- och skrivprojekt och håller skrivkurser.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår