Omslagsbild: Lillis och äkta kompisarna

Bokserie: Lillis (del 2)
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2019-08-16
Mediekontakt: Sofia Bengtsson
ISBN: 978-91-29-71480-7

Lillis och äkta kompisarna

Lillis tuschpennor ligger i perfekt ordning. Som en regnbåge. Men Lillis ritar bara en liten sur grå kanin. Storasyster har åkt iväg på fotbollscup, och Lillis fick inte följa med.

Lillis tänker sura alla dagar, ända tills storasyster kommer hem igen. Och då tänker hon sura ännu mer. För storasyster kommer komma tillbaka med medalj. Och diplom att sätta på väggen. Och en massa roligt att berätta.

Lillis kommer inte ha nåt alls att visa när storasyster kommer tillbaka. Bara en liten sur kanin.

Lillis tycker jättemycket om sport. Därför har hon startat ett eget lag: Snabbsportens IK. I det laget kan man hålla på med vilken sport som helst och man bestämmer reglerna lite som man tycker. Men just nu är Lillis bara sur. Storasyster är på fotbollscup och nere på gården är en tjej ute och spelar med en boll som sitter fast på ett gummiband. Tjejen slår iväg bollen med ett stort racket. Det verkar ganska svårt. Och lite kul.

Plötsligt får Lillis lite lust att gå ut ändå. Hon kan fortsätta rita utomhus. För solen skiner ju. Och kanske, kanske behöver hon inte vara sur ända tills storasyster kommer hem igen?

Mer om författaren
95 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Philomene Grandin
Utgiven: september 2019

NYHETER

Att våga eller inte våga – det är frågan!

Micaela Favilla är tillbaka med den tredje boken i serien om Lillis. Böcker som är perfekta för nybörjarläsarna som precis vuxit ur lättläst och vill börja med kapitelböcker.

Fotograf: Kajsa Göransson

”Det är kul att våga sporta runt bara!”

Lillis älskar sport. Speciellt fotboll. Helst med många bollar samtidigt. I en ny serie får vi lära känna Lillis, en underbar huvudperson med stor personlighet.

Foto: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Micaela Favilla, född 1974, är illustratör bosatt i Stockholm. 2008 debuterade hon som barnboksillustratör och har sedan dess illustrerat en rad böcker, bland annat bokserien Morgan och Piraterna för Rabén & Sjögren. Hon illustrerar även läromedel, pysselböcker och konstruerar korsord. 

2019 debuterade hon som författare med kapitelböckerna för nybörjarläsarna om Lillis.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.