Omslagsbild: Hur ser man djur?


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2020-03-13
Mediekontakt: Erika Bjurling
ISBN: 978-91-29-71734-1

Hur ser man djur?

Att det finns olika djur det vet varenda kotte. Det finns älgar och rävar, gäddor och getingar, paddor och nyckelpigor, sälar, maskar, kråkor, fjärilar och många andra djur. Men hur får man se dem i verkligheten?

Efter succéserien Känn igen 25 kommer här en praktisk uppföljare! I Hur ser man djur? förklarar och visar Björn Bergenholtz hur man enklast gör för att få syn på några av alla dessa djur ute i naturen.

För hur bär man sig egentligen åt för att hitta en räv? Var ser man lättast en groda? Eller en sjöstjärna. När hör man en uggla? Eller en fladdermus? Hur hittar man en fjärilslarv? Eller en säl? Det är inte lika knepigt som du tror!

En syskonbok till Vem har varit här?.

Mer om författaren
120 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2020
"På femton uppslag presenteras olika sorters djurgrupper på vänstersidan. Och – BAM – på högersidan står det hur man kan göra för att få se dem!"
Sveriges Radio Naturmorgon
"Förutom fakta om djurgrupper som fjärilar, däggdjur, småkryp, huggormar, fåglar och fiskar – vackert och verklighetstroget illustrerade – finns här tips på hur man faktiskt ska göra för att upptäcka djuren ute i det vilda, i stället för via en skärm."
Helsingborgs Dagblad
”En praktisk guide till att hitta och lära känna djur [...] Ur kunskaper växer respekt och vilja att vårda och bevara.”
Sundsvalls Tidning
”Han gör det lätt för en amatör att komma ut i naturen.”
UNT

NYHETER

Upptäck naturen och få syn på djuren, på riktigt!

Att det finns olika djur, det vet varenda kotte. Det finns älgar och rävar, gäddor och getingar, paddor och nyckelpigor, sälar, maskar, kråkor, fjärilar och många fler. Men hur får man se dem i verkligheten? Det vet Björn Bergenholtz som i en ny bok delar med sig av sina bästa tips.

Se fler nyheter

Björn Bergenholtz är född 1962 och uppvuxen i lilla småländska Älmhult. Nu bor han och verkar i Stockholm.

I en hel del år strosade Björn omkring i tillvaron, reste runt i världen och jobbade här och där. Efter år av kortare jobb som vaktmästare, konstnär, lärarvikarie, valsafariguide, möbelsnickare och utställningsformgivare hamnade han 1995 i bokvärlden. Efter sin första bok var han fast; som fisken i vattnet.

Sedan barnsben har Björn varit intresserad, eller kanske mer nyfiket fascinerad, av djur. Det brukar synas i böckerna. Lite överallt i bilderna smyger märkliga djur omkring. Mest har det blivit fåglar. Både i bokform och ute i naturen. Men det är nog mest för att många av de andra djuren är så svåra att få syn på. För var ser man ett storögt spökdjur eller en nyfiken mandrill i närheten av Stockholm? 

Björn Bergenholtz bilder utmärker sig med sin exakta detaljrikedom. Han har gjort flera böcker där djur och natur har spelat huvudrollen, bland annat succéserien Känn igen 25, en serie på 10 böcker som även finns som samlingsvolym: Känn igen 250.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår