Omslagsbild: Jag vill ha en lyftkran


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2020-01-10
Mediekontakt: Sofia Bengtsson
ISBN: 978-91-29-72242-0

Jag vill ha en lyftkran

Jag vill ha en lyftkran
en väldigt hög och gul.
Och det ska va en riktig
med fyra stora hjul.


Vem har inte önskat sig en lyftkran att kunna hissa upp allt möjligt med? Barnet i boken har just en sån lyftkran, en stor gul med fyra hjul som kan hissa upp precis allt man kan önska sig. En smält glass, farmor och två pudlar med frisyr hissas upp till balkongen. Därefter kommer en studsig boll, en cykel och en blänkande bil. Och allra sist, lagom till läggdags, hissas pappa, gosekatten och stjärnorna upp.

Jag vill ha en lyftkran är Ebba Forslinds första bilderbok för de yngre läsarna. En rolig och färgglad berättelse på rim om lekens magiska kraft.

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2020

SENASTE RECENSIONERNA

”Boken är som ett barns önskedrömmar om kärlek, glassar och en lustig hatt, en lek och en godnattsaga på en och samma gång.”
Smålandsposten
”Här är texten kort och koncis, beskrivande och medryckande. [...] Forslind rimmar i den här boken, och det gör hon rytmiskt och balanserat; det är roligt att läsa högt.”
Göteborgs-Posten
”Sammanfattningsvis är det här en mycket bra småbarnsbok – estetiskt tilltalande där bild och text samverkar till en lyckad helhet.” Dag Hedberg
BTJ

NYHETER

Jag vill ha en lyftkran: En önskedröm på rim

För första gången skriver och illustrerar Ebba Forslind för de yngsta barnen. Jag vill ha en lyftkran är en rolig och färgglad berättelse på rim om lekens magiska kraft.

Illustration: Ebba Forslind
Se fler nyheter

Ebba Forslind, född 1985, har studerat på Konstfack och debuterade 2017 med bilderboken Jättejättebråttom som fick fin kritik och nominerades till Elsa Beskow-plaketten.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.