Omslagsbild: Det som verkar farligt


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2020-04-17
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-72365-6

Det som verkar farligt

Ibland är det faktiskt bra att bli rädd! Om det kommer en krokodil simmande när du ska bada till exempel. Men om du träffar en lurvig spindel, eller ska gå ensam upp på en mörk vind hur farligt är det egentligen?

Det finns mycket som kan kännas läskigt: vitsminkade clowner, kryllande småkryp och tonåringar utanför affären. Eller att sova över, till och med hemma hos bästa kompisen!

Med humoristisk ton i både text och bild skildrar Annica Hedin och Hanna Klinthage vanliga (och ovanliga) rädslor. En bok i samma anda som deras kritikerrosade bilderbok Dom som kallas vuxna.

Mer om författaren
122 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2020
"Underfundig text och bild som uppmanar till att sätta ord på sina känslor."
Norrbottens-Kuriren
”Det här är en bok som bara växer. Ju fler gånger jag läser boken, desto bättre blir den.”
Boktokig
”Det är ibland riktigt läskigt, men oftast med en stor portion humor. Det är ett fint fångat barnperspektiv i de små träffsäkra detaljerna. [...] Bilderboksmakarna Annika Hedin och Hanna Klinthage är så samspelta att man inte tänker på vem som skriver eller ritar och målar. Bilderna arbetar i en fulsnygg estetik som passar detta ämne som handen i handsken.” Eva Wahlström
Oskarshamns-Tidningen
"Precis som i förra årets "Dom som kallas vuxna" kan en läsare i nästan vilken ålder som helst förlora sig i de fantastiskt innehållsrika uppslagen, där både textens smart formulerade insikter om olika rädslor och deras botten och bakgrund, och illustrationernas lika genomtänkta, uttrycksfullt plastiska former och färger ger mig både glada skratt och välbehövliga tankeställare." Stina Nylén
Göteborgs-Posten

NYHETER

Ny bilderbok om vanliga (och ovanliga) rädslor

Det finns mycket som kan kännas läskigt: vitsminkade clowner, kryllande småkryp och tonåringar utanför affären. Duon Annica Hedin och Hanna Klinthage gjorde succé ifjol med sin bilderbok om vuxna. I den nya boken utforskar de vanliga – och ovanliga – rädslor.

Illustratör: Hanna Klinthage
Se fler nyheter

Annica Hedin växte upp i Kvibille på halländska landsbygden, men bor sedan 25 år i Stockholm. Hon arbetar som frilansskribent och har tidigare skrivit en lång rad läroböcker för låg- och mellanstadiet. Hon debuterade som bilderboksförfattare 2018 med den kritikerrosade bilderboken Stig, illustrerad av Per Gustavsson. Annica Hedin har också samarbetat med Hanna Klinthage som illustrerat böckerna Dom som kallas vuxna och Det som verkar farligt. Tillsammans med Per Gustavsson har hon även skapat böckerna om Berit: Berit älskar Russin och Berit ljuger.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.