Omslagsbild: Dödskallar i domkyrkan

Bokserie: Legenden om Jack (del 2)
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2020-01-17
ISBN: 978-91-29-71356-5

Dödskallar i domkyrkan

Legenden om Jack

Ensam och övergiven vandrar Jack längs en landsväg. I barnvagnen ligger inte hans nyfödda lillasyster Ebba, utan trollungen Nåni. Ebba har kidnappats av trollen, och Jacks föräldrar, moster Betty och vätten Rurik är försvunna, antagligen tillfångatagna. Men som tur är dyker hjälp upp från ett oväntat håll ...

I Dödskallar i domkyrkan, som är andra delen i serien Legenden om Jack, får vi stifta bekantskap med en trollunge, flera hustomtar och den sedan länge döde vetenskapsmannen Carl von Linné. Sökandet efter Ebba och resten av familjen tar Jack till Uppsala, och tvingar honom att utöva förbjuden, svart magi.

Böckerna om Jack är perfekta att läsa själv: lagom långa, högt tempo och cliffhangers som gör att man bara måste läsa vidare. Anna Sandlers bilder ger liv åt fantastiska varelser och spännande miljöer! Jack-fans över hela landet väntar nu ivrigt på att få läsa fortsättningen i den nya serien och se hur det går för Jack, Ebba och de andra.


 

Mer om författaren
126 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Anastasios Soulis
Utgiven: januari 2020

SENASTE RECENSIONERNA

”... en av de absolut bästa delarna hittills. Betyg 5 av 5”
@Barnboksfamiljen
”Främst är det tomtar och troll som fyller sidorna i den här spännande och lässlukande berättelsen. [...] Berättartempot är högt och stegras ytterligare vid varje kapitelövergång.” Ulf Malmqvist
BTJ

NYHETER

Jacks äventyr fortsätter och nu går färden norrut

Martin Olczak och Anna Sandler är dubbelt aktuella med sina äventyrsböcker om den trolldomskunnige pojken Jack. Den första delen i serien, Jakten på Jack, är årets sommarföljetong i Barnradion och nu kommer en ny del i den fjärde spännande bokserien Legenden om Jack. I den nya boken bär färden norrut, mot gruvorna i nordligaste Sverige.

Illustration: Anna Sandler

En legend. Två barn. Och tusen vilda troll ...

Succéserien om Jack fortsätter! Nu kommer den andra delen av äventyret Legenden om Jack och resan genom Sverige går vidare. 

Se fler nyheter

Martin Olczak är född 1973 och har givit ut ett tjugotal barnböcker, inte minst äventyrsserien Jakten på Jack och böckerna om Megakillen. Han har också skrivit tv- och filmmanus och jobbat som journalist. 2013 romandebuterade han för vuxna med Akademimorden (Norstedts).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår