Omslagsbild: Bergtagen

Bokserie: Järvhögatrilogin (del 1)
Läsålder: Unga vuxna

Utgivningsdatum: 2020-04-24
Mediekontakt: Erika Bjurling
ISBN: 978-91-29-72156-0

Bergtagen

En elev försvinner från Järvhöga Läroverk, en gammal internatskola belägen i Jämtlands skogar. En kedja av skallgångar, polisutredningar och ryktesspridning drar igång. Julia, som går på ortens gymnasium, deltar i sökandet först av ren tristess, men snart blir hon alltmer indragen. Det visar sig snart att det inte är första gången en ung pojke från skolan har försvunnit ut i skogen för att aldrig mer återvända.

Stark spänning och magisk realism i Bergtagen, första delen i en trilogi där förflutet och nutid vävs ihop i ett samhälle där alla känner alla.

Mer om författaren
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2020
99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Nina Zanjani
Utgiven: maj 2020
”Camilla Sten har en helt egen ton: sträv, lite ensam och frusen. Nu vänder hon sig till unga vuxna, med lika självklar tonträff som tidigare.” Lotta Olsson
Dagens Nyheter
”En roman för unga vuxna, i samma anda som Engelforstrilogin.”
Norra Skåne
”Camilla Sten lyckas med att göra berättelsen spännande från början till slut.”
Agnes Bokblogg
”Camilla Stens inledning på en trilogi är unik och lovande, och ger sannerligen mersmak. Spännande, välskrivet, professionellt!”
Tusen sidor

NYHETER

”I samma anda som Engelforstrilogin”

Bergtagen är första delen i en trilogi av Camilla Sten. En bok om en liten stad långt inne i de jämtländska skogarna, och en gammal internatskola med mörka hemligheter.

Fotograf: Kajsa Göransson

Mystiska försvinnanden och en internatskola med mörka hemligheter

En elev försvinner från Järvhöga Läroverk, en gammal internatskola belägen i Jämtlands skogar. En kedja av skallgångar, polisutredningar och ryktesspridning drar igång. Camilla Stens första ungdomsroman bjuder på stark spänning och magisk realism och är första delen i en trilogi där förflutet och nutid vävs ihop i ett samhälle där alla känner alla.

Fotograf: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Camilla Sten är född 1992 och har tidigare gett ut skräckromanen Staden på Norstedts (2019). Hon skriver en kritikerhyllad rysarserie tillsammans med Viveca Sten, och är även aktuell med en spänningstrilogi för unga vuxna på Rabén & Sjögren.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.