Omslagsbild: Hon vet allt om oss


Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2020-03-20
ISBN: 978-91-29-72028-0

Hon vet allt om oss

Berätta, sa Corinne igen. Det brukar kännas bättre när man pratar med någon.

När Corinne ska börja sjuan ser hon sin chans att byta skola och börja om. Bli sig själv igen, och inte Corinne med den döda mamman. Ingen ska få veta hur det ligger till.

En dag upptäcker Corinne och några klasskamrater kuratorns övergivna rum i en del av skolan som är avstängd för renovering. Det börjar som en lek när Corinne tar plats i kuratorns stol. Men det är något med rummet, en stämning, som gör att leken snart övergår i allvar. En efter en kommer de andra tillbaka för att avslöja sina innersta hemligheter för henne. Och Corinne lyssnar och tar emot. För om man är den som försöker hjälpa, behöver man inte tänka på det man själv är ledsen för.

Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Hanna Alström
Utgiven: mars 2020
”Kajsa Gordan berättar inkännande om olika problem som tonåringar brottas med och också hur det är att leva med en hemlighet.” Shora Esmailian
Sydsvenskan
”Vi som kan lyssna får veta allas såriga hemligheter [...] Therese Bohman känner igen sig i Kajsa Gordans roman om en tigande lyssnare.”
Expressen
”en fängslande och tankeväckande roman, utmärkt att läsa i skolan.”
Skånska Dagbladet
”Gordan har spunnit en fascinerande intrig kring hur ett barn, ny i klassen, spontant tar rollen som själavårdare i en avstängd del av skolbyggnaden. [...] Det är oupphörligt fängslande att följa både de inre och yttre striderna hos barnen i gänget som dras till rummet.” Stina Nylén
Göteborgs-Posten

NYHETER

Tankeväckande om att våga blotta sitt innersta

Corinne byter skola för att börja om. I den nya skolans stängda kuratorsrum blir hon någon annan och får förtroendet att lyssna till sina nya klasskompisars innersta hemligheter.

Fotograf: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Kajsa Gordan, född 1958, debuterade 2008 med Kärlek & Dynamit och har sedan dess gett ut drygt 20 böcker, bland annat bilderboksserien om Kjelle, den mycket uppmärksammade kapitelboken Om jag får stanna samt Hon vet allt om oss. Kajsa är utbildad lärare och kombinerar sitt författarjobb med olika former av skrivande tillsammans med barn och vuxna.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår