Omslagsbild: Hon vet allt om oss


Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2020-03-20
Mediekontakt: Erika Bjurling
ISBN: 978-91-29-72028-0

Hon vet allt om oss

Berätta, sa Corinne igen. Det brukar kännas bättre när man pratar med någon.

När Corinne ska börja sjuan ser hon sin chans att byta skola och börja om. Bli sig själv igen, och inte Corinne med den döda mamman. Ingen ska få veta hur det ligger till.

En dag upptäcker Corinne och några klasskamrater kuratorns övergivna rum i en del av skolan som är avstängd för renovering. Det börjar som en lek när Corinne tar plats i kuratorns stol. Men det är något med rummet, en stämning, som gör att leken snart övergår i allvar. En efter en kommer de andra tillbaka för att avslöja sina innersta hemligheter för henne. Och Corinne lyssnar och tar emot. För om man är den som försöker hjälpa, behöver man inte tänka på det man själv är ledsen för.

Mer om författaren
123 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Hanna Alström
Utgiven: mars 2020

SENASTE RECENSIONERNA

”Vi som kan lyssna får veta allas såriga hemligheter [...] Therese Bohman känner igen sig i Kajsa Gordans roman om en tigande lyssnare.”
Expressen
”en fängslande och tankeväckande roman, utmärkt att läsa i skolan.”
Skånska Dagbladet
”Gordan har spunnit en fascinerande intrig kring hur ett barn, ny i klassen, spontant tar rollen som själavårdare i en avstängd del av skolbyggnaden. [...] Det är oupphörligt fängslande att följa både de inre och yttre striderna hos barnen i gänget som dras till rummet.” Stina Nylén
Göteborgs-Posten
"Det är en varm berättelse om vänskap och om att hitta sig själv, vilket passar bokslukarläsaren perfekt. Kajsa Gordan är en erfaren, populär författare och med denna bok visar hon varför. Helhetsbetyg: 4." Anna Hjerpe
BTJ

NYHETER

Tankeväckande om att våga blotta sitt innersta

Corinne byter skola för att börja om. I den nya skolans stängda kuratorsrum blir hon någon annan och får förtroendet att lyssna till sina nya klasskompisars innersta hemligheter.

Fotograf: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Kajsa Gordan, född 1958, har gett ut ett tjugotal böcker sedan debuten 2008, bland annat den mycket uppmärksammade kapitelboken Om jag får stanna och Ensamma hemma, första boken i serien om klasskompisarna Anna-Karin och Herman, som hon skrivit tillsammans med Sofia Nordin.

Kajsa är utbildad lärare och kombinerar idag sitt författarjobb med olika former av skrivande tillsammans med barn och vuxna.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.