Omslagsbild: Våren - pyssla med mig


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2020-03-13
Mediekontakt: Sofia Bengtsson
ISBN: 978-91-29-72458-5

Våren - pyssla med mig

Känner du igen vårens första blommor? Vad heter djurens ungar som föds på våren? Räkna fräknar och hjälp rådjuren hitta rätt väg fram till de smaskiga krokusarna. Massor med roliga vårpyssel, fakta om våren och gör det själv-tips!

Författare Anna Ribbing och illustratör Mia Nilsson gör tillsammans en serie pysselböcker om årstiderna. Först ut är VÅREN.

65 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: mars 2020

Anna Ribbing är född 1964 och bor i Nacka utanför Stockholm. Förutom att skriva arbetar hon som kulturkoordinator och utställningsproducent och gör utställningar, framförallt för barn. Hon debuterade som barnboksförfattare med Bananflugor och kramsnö - Hur ser orden ut? som belönades med Carl von Linné-plaketten 2005. Just språk- och ordlek är i fokus när hon skriver. Hon har utkommit med flera böcker i samma serie och har även skrivit böckerna om Vilma för de allra yngsta och ABC-boken Djurens ABC - En ska inte vara med!. Tillsammans med Cecilia Heikkilä har hon skapat den fina pekboksserien om Bruno med hög igenkänningsfaktor för både stora och små. 

Mer om författaren

Jag är född 1978 i Malmö och uppvuxen i Sydvästra Skånes sommarparadis Skanör-Falsterbo. Eftersom morfar, farfar och mamma målade fantiserade jag redan som barn om att jobba som konstnär. Allt medan jag växte upp utvecklades detta sen till en lust att jobba som illustratör. När gymnasiet var avklarat flyttade jag till London för att förverkliga min dröm. Ett inledande år på Chelsea College of Art följdes av tre år på St Martin's College of Art med inriktning illustration. Med en Bachelor of Art i bagaget gick jag vidare och studerade animation vid samma skola.

Numera är jag fullt sysselsatt med illustration och animation i London, där jag bor tillsammans med min make och min katt. Jag har haft möjlighet att medverka i fler roliga projekt än jag någonsin vågat drömma om – bland annat illustrationer för Dagens Nyheter, The Guardian, Vanity Fair och Vogue. Att kunna jobba på heltid med något man tycker så mycket om är en otrolig lyx, hoppas det kommer att fortsätta länge, länge.

Min främsta inspiration är min omgivning, att iaktta människor, djur och deras beteende. Min ateljé delar jag med fem andra illustratörer i Soho, så jag behöver inte gå långt för inspiration. Hittar jag det inte i samma rum, så finns det en mängd både vanliga och ovanliga människor väl till hands på Sohos gator.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.