Omslagsbild: Syskonvecka

Bokserie: Strandskogen (del 1)
Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2020-04-17
ISBN: 978-91-29-72233-8

Syskonvecka

Russin längtar efter sin storasyster Kaninis så mycket att hon nästan går sönder. Men Kaninis är hos sin mamma varannan vecka, det måste Russin förstå, de ses ju igen när det är pappavecka. Fast det struntar Russin i, hon vill ha syskonvecka NU. För Kaninis är stor och söt och mjuk och farlig, och de ska ju fiska och köra dansstopp! Alla andra kan faktiskt bara gå hem!

En bok om stark syskonlängtan som går rakt in i hjärtat. Här skildras en otroligt vanlig familjesituation idag, äntligen speglas den även i bilderboken. Detta är första delen i Matilda Rutas nya serie Strandskogen - relationsböcker som tar barnens känslor på allvar.

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Malin Mocki
Utgiven: mars 2021

SENASTE RECENSIONERNA

”Charmig, vital och inkännande vardagsskildring.”
Dagens Nyheter
”Matilda Ruta som tidigare gett ut böcker på temat syskon är också hon mån om att berätta från ett barns perspektiv. [...] I den underbart ritade skärgårdsmiljön tar Russin båten till en annan ö och hamnar till slut i den rosengård där man nästan kan känna sommarens alla blomdofter.”
Sydsvenskan
"Att kärleken till ett syskon kan vara minst lika stark som den till en förälder skildras övertygande starkt och rörande i berättelsen om Russin och Kaninis."
Göteborgs-Posten
"Känsligt, roligt, fantasifullt och hoppingivande. [...] Hennes naturskildringar är vackra, romantiska med drag av Elsa Beskow. Helhetsbetyg: 4." Christina Wedenmark
BTJ

NYHETER

Faran kommer till förtrollande Strandskogen

Något läskigt är på väg. Alla barn måste hålla sig inne – de får inte ens gå till stubben och köpa chips! Matilda Ruta är tillbaka med den högaktuella Stora faran, den andra boken i bilderboksserien Strandskogen.

Illustration: Matilda Ruta

Ny bilderbok om längtan och kärlek till ett halvsyskon

Varannanveckasliv i stjärnfamiljer är många barns vardag. I nya bilderboken Syskonvecka skildrar Matilda Ruta med mycket värme den starka längtan efter ett älskat halvsyskon som är hos sin andra förälder.

Illustratör: Matilda Ruta
Se fler nyheter

Matilda Ruta är illustratör, serietecknare och bilderbokskonstnär. Hon har nominerats till både Augustpriset (för Åka buss 2016) och Elsa Beskow-plaketten. Tillsammans med Rasmus Malm har hon gjort serieromanen Flocken. Hon är aktuell med den hyllade bilderboksserien Strandskogen – om familj, relationer och starka känslor. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår