Omslagsbild: Nella har inte tid att gå och lägga sig


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2020-05-15
Mediekontakt: Sofia Bengtsson
ISBN: 978-91-29-72504-9

Nella har inte tid att gå och lägga sig

Nu är klockan nästan halv nio och Nella ska sova, men hon har inte tid att gå och lägga sig. Hon måste leka färdigt, ikväll är hon brandman på viktigt uppdrag. Dockan har fastnat i ett brinnande höghus och nu är det bråttom. Pappa förstår genast, han kör fram brandbilen och Nella hinner fram till Dockan med sin brandbilsstege. Pust!

I denna bok om en pigg, leksugen unge som inte vill gå och lägga sig hinner Nella vara brandman, prinsessa, en elefant på rymmen och beställa extra speciellt vatten på restaurangen innan hon somnar på en stor båt ute till havs. En varm och fartfylld historia om lek och en pappa som hänger på och inte väjer för fantasin.

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2020

SENASTE RECENSIONERNA

”Nella har inte tid att gå och lägga sig är en fin debut där text och bild bidrar tillsammans till en härlig läsupplevelse. Helhetsbetyg: 4.” Maj Gustavsson
BTJ

NYHETER

Fartfyllt vid läggdags i ny serie om Nella och Pappan

Nella är en pigg och leksugen unge som inte har tid att gå och lägga sig. Hon hinner vara brandman, prinsessa, en elefant på rymmen OCH beställa extra speciellt vatten på restaurangen innan hon somnar på en stor båt ute till havs.

Illustratör: Astrid Tolke
Se fler nyheter

Peter Kvist, född 1981, arbetar till vardags som diplomat på svenska UD. När Peter fick barn återuppväcktes gamla författardrömmar och tanken på en alldeles egen barnbok började ta form.

”Under hela mitt liv har jag haft någon slags latenta författarambitioner, med de har fått stå tillbaka för andra saker i livet. Men så under de där eviga nattningarna av mina underbara, men ytterst sömnresistenta döttrar så föddes idén till en egen barnbok. En godnattsaga där läggningen kombineras med ett stort mått bus – precis som hemma hos oss. En bok där verklighet och fantasi smälter samman, och där pappan och dottern står i centrum.”

Peter debuterar med Nella har inte tid att gå och lägga sig – den första boken i en serie om en härligt busig flicka och en pappa som försöker hänga med i svängarna. Relationen dem emellan bygger på det enda riktigt bra föräldraskapsrådet Peter någonsin fått, nämligen: Ta inte alltid konflikten, gör det roligt för barnet att göra som du vill istället.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.