Omslagsbild: Vidunder på Arlanda

Bokserie: Legenden om Jack (del 3)
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2020-07-22
ISBN: 978-91-29-71357-2

Vidunder på Arlanda

Legenden om Jack

Om någon för ett par dagar sedan hade sagt till Jack att han skulle åka till Norrland i en gammal skrotbil, tillsammans med en trollunge, skulle han nog ha trott att det var ett skämt. Men nu sitter han där, i skrotbilen, med moster Betty, vätten Rurik och trollungen Nåni, på väg till grottan där det ökända trollet Bergadrottningen bor. Allt pekar nämligen på att det är hon som har kidnappat Jacks lillasyster Ebba.
Fast det verkar som om någon, eller några, tänker ställa till med vilken katastrof som helst för att Jack och hans vänner inte ska komma fram.

Vidunder på Arlanda är den tredje, spännande delen i serien Legenden om Jack.

Böckerna om Jack är perfekta att läsa själv: lagom långa, högt tempo och cliffhangers som gör att man bara måste läsa vidare. Anna Sandlers bilder ger liv åt fantastiska varelser och spännande miljöer! Jack-fans över hela landet väntar nu ivrigt på att få läsa fortsättningen i den nya serien och se hur det går för Jack, Ebba och de andra.

Tidigare delar i serien är: Gastar i Göteborg och Dödskallar i domkyrkan.

Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juli 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juli 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Anastasios Soulis
Utgiven: juli 2020

SENASTE RECENSIONERNA

"Hans resor i "Legenden om Jack" för honom genom hela Sverige och som läsare får man en hel del geografikunskaper och Sverigeinsikter på köpet så att säga. [...] Jag längtar till oktober då den avslutande boken 'Troll i järngruvan' ges ut!"
Folkbladet Östergötland
”Tempot är som sagt uppskruvat till toppfart och varje kapitel avslutas med en spännande övergång till nästa kapitel. Helhetsbetyg: 4.” Ulf Malmqvist
BTJ

NYHETER

Jacks äventyr fortsätter och nu går färden norrut

Martin Olczak och Anna Sandler är dubbelt aktuella med sina äventyrsböcker om den trolldomskunnige pojken Jack. Den första delen i serien, Jakten på Jack, är årets sommarföljetong i Barnradion och nu kommer en ny del i den fjärde spännande bokserien Legenden om Jack. I den nya boken bär färden norrut, mot gruvorna i nordligaste Sverige.

Illustration: Anna Sandler
Se fler nyheter

Martin Olczak är född 1973 och har givit ut ett tjugotal barnböcker, inte minst äventyrsserien Jakten på Jack och böckerna om Megakillen. Han har också skrivit tv- och filmmanus och jobbat som journalist. 2013 romandebuterade han för vuxna med Akademimorden (Norstedts).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår