Omslagsbild: Vi är monsterbarn


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2020-05-08
ISBN: 978-91-29-72236-9

Vi är monsterbarn

Här är ett litet monster som har sitt eget sätt.
Hon gör inte som de andra men för henne är det rätt.
Är det dags att kliva in är det hon som kilar ut.
Hon vill gå sin egen väg, för den tar aldrig slut.

Här möter vi sex små monster som är precis som vilka barn som helst (fast monstrigare förstås). Varje litet monster har sitt eget sätt att vara på: ett är tyst, ett blir aldrig trött, ett har ingen vän - känslor och egenskaper vi alla kan identifiera oss med. Alla monsterbarn är olika, men i slutändan lyckas de hitta sin alldeles egen plats.

Eva Whitebrook debuterar med en tonsäker bilderbok på rim, om rätten att vara sig själv. En bok som går rakt in i hjärtat och kommer att leda till viktiga samtal mellan små och stora. Lotta Geffenblad porträtterar monstren på ett både inkännande och humoristiskt sätt och leder oss genom monstrens värld, som faktiskt inte är så olik vår egen.

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2020
”Underbart och färgglatt illustrerad och med rim som flyter som vatten berättar Eva Whitebrook och Lotta Geffenblad om hur det är att vara annorlunda.” Shora Esmailian
Sydsvenskan
"Sex olikfärgade, olikformade små monster berättar på rik och rytmisk vers i denna bilderbok om sina respektive egenskaper. Fint och förstående om olikheter." Stina Nylén
Göteborgs-Posten
”Det är en berättelse som är positiv och ger hopp. När man stängt boken vill man gärna läsa den igen. Betyg: 5 av 5”
Boktokig
”Härlig rytm på texten vid högläsningen. Mina barn tyckte mycket om boken. Jag kan tänka mig att den också är fin att läsa på förskolan. En bok att känna igen sig själv och sina kompisar i.”
Barnboksbloggen

NYHETER

Bilderbok på rim om starka känslor och rätten att vara sig själv

I var sin dikt möter vi sex små monster som är mycket olika varandra, både till temperament och personlighet. Men några saker har de gemensamt. Alla bär på unika drömmar och alla vill följa sin egen vilja. Och alla längtar efter att få höra till, utan att behöva kompromissa om den de innerst inne är.

Illustratör: Lotta Geffenblad
Se fler nyheter

Poesi är livets salt.
Jag vill ge dig allt.
Ord som lyser dig i natten
och bär dig över djupa vatten.
Meningar som gnistrar, tröst,
ett språk, en egen röst.
Vilda tankar, fantasi,
och en luftig plats där du är fri.
Ett hav av ord med sälta i,
en hoppets båt som klarar storm,
ljud som får melodisk form.
En magisk värld där du kan bli
den du redan är.
Det är därför jag är här.

Eva Whitebrook är född i Stockholm 1968. Hon är utbildad journalist och har arbetat som skrivande reporter på Svenska Dagbladet och många andra tidningar. Numera arbetar hon främst som kommunikatör. Vi är monsterbarn (med illustrationer av Lotta Geffenblad) är hennes författardebut.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår