Omslagsbild: Ligg still!


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2020-05-15
ISBN: 978-91-29-72372-4

Ligg still!

Det är svårt att sova speciellt om kroppen vill nåt annat. Ikväll är det en massa, snurr, hopp och lek i Inos kropp som bara måste ut. Det går inte att ligga still då. Inte förrän föräldrarna, syskonen, katten och gosedjuret fyllt sängen blir det trångt och lugnt, och äntligen möjligt att slappna av och komma till ro.

En berättelse om kvällspigghet och hur kroppen vill och behöver saker som inte alltid stämmer överens med det man borde göra. Men också om närhet, trygghet och gemenskap i en familj. En ny bilderbok av Natalie Ruejas Jonson.

Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2020

SENASTE RECENSIONERNA

”En hållbar bok. Ju mer man läser desto fler frågor att fundera kring.”
Expressen
"Texten är sparsam och inplacerad på lämpliga ställen på sidorna utan att störa bilderna. Nathalie Ruejas Jonson har ett alldeles eget, rörligt bildspråk i dova, fint anpassade färger. Helhetsbetyg: 4" Tine Billing
BTJ

NYHETER

När det spritter i kroppen vid läggdags

Natalie Ruejas Jonsons nya bilderbok Ligg still! handlar om kvällspigghet, men även om närhet, trygghet och gemenskap.

Illustratör: Nathalie Ruejas Jonson
Se fler nyheter

Nathalie Ruejas Jonson, född 1986, är verksam som illustratör och grafisk formgivare i Stockholm. Hon är utbildad på konstfack och sedan debuten 2017 har hon gjort illustrationer till ett flertal bilderböcker, bland annat Ligg still! 2020 till vilken hon även skrivit texten.
År 2020 blev hon också den första mottagaren av det nyinstiftade Lennart Hellsing-stipendiet med motiveringen:
"Nathalie Ruejas Jonsons bilder utstrålar styrka och kraft. Ofta i en dov färgskala, men aldrig mörka eller avståndstagande, utan snarare modiga och nyskapande. I Nathalie Ruejas Jonsons bilderböcker skildras barnets blick på världen, stora och starka känslor är alltid närvarande, oavsett om det handlar om utanförskap, kärlek, ilska eller frustrationen i att inte vilja gå och lägga sig. Här finns ett ifrågasättande av givna perspektiv, en spänning och en detaljrikedom som väcker nyfikenhet och en vilja till fördjupning. Det här är ett bilderboksskapande och konstnärskap som vi vill följa, uppmuntra och se mer av."  

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår