bok

Kul i skogen - Fakta, tips och lekar

Julia Undén Wiberg

Författare

Maja Sten

Illustratör

Beskrivning

2020-05-23
Svenska
3-6

Författare

Julia Undén Wiberg

Illustratör

Maja Sten

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Välkommen in i skogen! En spännande och förtrollande plats, men vad ska man hitta på där egentligen?
Vad sägs om att bli en bajsdetektiv, en skogsakrobat eller kanske en experimentexpert?

Med låga trösklar ger Julia Wiberg, känd från SVT:s barnprogram Djur med Julia, sina allra bästa tips på allt kul man kan göra i skogen.

Är du en sån som älskar att klättra och klänga? Testa lekarna hänga gren eller hoppa pinnar! Är du nyfiken på små saker? Gör en krypruta eller upptäck alla spännande mönster som finns i naturen. Pysselsugen? Prova att skapa snygga halsband av rönnbär, och mycket mer. I skogen finns det verkligen något för alla!

Boken är fullspäckad med spännande fakta, och med Maja Stens färgsprakande och fantasifulla illustrationer har skogen, djuren och växterna aldrig sett roligare ut.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2020-05-23

Produktion

Papper

Arctic Volume

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129724448

Antal Sidor

26

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

260

Vikt (kg)

0.299

Bredd (mm)

205

Recensioner

Dagens Nyheter

”En riktig pärla att ta med sig ut i skogen!” Alexandra Sundqvist

Helsingborgs Dagblad

”I Julia Wibergs och Maja Stens underfundigt illustrerade bilderbok ‘Kul i skogen' kan man både se och läsa sig till att granbarr sticks, medan boklöv är silkeslena. […]

Det är en bok för mindre barn med korta texter som kittlar intresset för att leta upp harbajs, skåda en havsörn eller färga kläder med blåbär."

BTJ

”De korta texterna fungerar fint att läsa och diskutera i en förskolegrupp eller i de lägre åren på lågstadiet. Boken växer vid flera genomläsningar. Helhetsbetyg: 4” Solveig Lidén

 

Hej till alla småkryp

Om boken

"Ett fint och poetiskt tilltal som håller för många omläsningar och det går också att hitta nya detaljer i bilderna för den uppmärksamma läsaren." Helhetsbetyg: 4 av 5. – Sarah Utas. Bibliotekstjänst
I naturen kryllar det av småkryp! Om man tittar riktigt noga så kan man se masken som gräver sig ner i jorden, humlan som surrar runt blomman, spindeln som spinner sitt tunna nät, och flugan som fastnar i det ... Hej till alla småkryp är en bok för de allra minsta om naturen och de djur som bor där. Här finns mycket att peka på, känna igen och upptäcka. Den rytmiska texten och de ljuvliga bilderna gör detta till en bok att läsa om och om igen.Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn och sina tidigare barnböcker Kul i skogen, Världens coolaste djur enligt Julia och Stora roliga skogsboken. Hanna Granlund är den skickliga illustratören bakom bilderna till den älskade serien Spöksystrar och ett flertal bilderböcker, bland andra Gosedjursfesten och Pyjamaspartyt.Läs också:Hej till alla djurenHej till allt i skogen

Julia Undén Wiberg, Hanna Granlund

Hej till alla småkryp

Stora roliga skogsboken

Om boken

Lek i skogen året runt!

Det finns massor av kul att hitta på i skogen! Leta vårtecken, spela naturbingo, gör en igelkottskoja, pyssla med löv och kastanjer, baka egna talgbollar till hungriga småfåglar, kasta prick med kottar och mycket mer. Här kommer en bok sprängfylld med tips på roliga aktiviteter, pyssel, bus och lek som passar både stora och små. Boken är uppdelad i de fyra årstiderna så att det blir enkelt att hitta något att göra som passar extra bra på våren, sommaren, hösten eller vintern. Allt detta varvas med spännande fakta om Sveriges djur och natur. Visste du till exempel att björnar sover 200 dagar om året eller att citronfjärilen har 6000 ögon?

En maffig bok som räcker länge - den enda du behöver för att ha roligt i skogen hela året om!

Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn, podcasten Julias coola djur och sina tidigare barnböcker Kul i skogen och Världens coolaste djur enligt Julia. Illustratören Cecilia Heikkilä är en mästare på djur och natur och har skapat de underbara bilderna som inspirerar till att ge sig ut och upptäcka i skog och mark.

Julia Undén Wiberg, Cecilia Heikkilä

Stora roliga skogsboken

 

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Nyheter

Upptäck naturen!

Säg hej till humlan som surrar, läs om djuren i vattnet, lär dig varför pollinatörer är så viktiga och få tips på naturpyssel och roliga lekar! Vi har samlat ett gäng böcker – sprillans nya och äldre favoriter – där vi får lära oss massor om växter, djur och natur.

Barnens favorit presenterar världens mäktigaste djur

Programledaren Julia Wiberg är tillbaka med en djurbok med den allra roligaste faktan om 12 coolaste djuren i världen. Det blir fart och humor i både text och bild, signerade Hedvig Häggman Sund, vars artwork följs av en nära en kvarts miljon på Instagram.

Bästa tipsen på allt kul man kan göra i skogen

Välkommen in i skogen! Vad sägs om att bli en skogsakrobat, bajsdetektiv eller kanske en naturinspektör? I boken Kul i skogen ger Julia Wiberg, känd från SVT:s barnprogram Djur med Julia, sina allra bästa tips på vad man kan göra i skogen. För de fantasieggande illustrationerna står Maja Sten.