Omslagsbild: Fåglarnas konferens

Bokserie: Miss Peregrine (del 5)
Läsålder: 12-15

Översättare: Jan Risheden
Utgivningsdatum: 2020-09-11
ISBN: 978-91-29-71950-5

Fåglarnas konferens

Femte boken om Miss Peregrines besynnerliga barn

Jacob Portman har fått en uppgift sin farfar Abes vän H: Att avlämna en ny besynnerlig person, Noor Pradesh, till en tomgastjägare, enbart känd som V. Men Noor är jagad. Hon är måltavla för en gammal profetia, en profetia som förutspått en annalkande apokalyps. Om Noor räddas, så räddas också framtiden för de besynnerliga. Jacob har bara några förvirrande spår och tiden håller på att rinna ut. Han måste komma på hur han ska hitta V, den mest gåtfulla och mäktigaste av farfar Abes tidigare bundsförvanter.

Med fiender bakom sig och det okända i horisonten, fortsätter Jacob Portmans berättelse i Fåglarnas konferens.

Ransom Riggs fortsätter den vindlande, fantasifulla berättelsen om Miss Peregrine och de besynnerliga. Bokens mystiska färgfotografier förhöjer spänningen ytterligare.

Mer om författaren
157 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Katharina Cohen
Utgiven: september 2020

SENASTE RECENSIONERNA

”Här återfinns fantasifulla platser, roliga karaktärer, tidsloopar, hisnande äventyr och mysterier. Den som tycker om Ransom Riggs besynnerliga världsbygge kommer att tycka om även denna del.”
BTJ

NYHETER

Efterlängtad ny del i serien om Miss Peregrines besynnerliga barn

Ransom Riggs böcker om de besynnerliga barnen har gjort succé världen över. Nu är han tillbaka med den femte boken i serien – som passar såväl unga läsare som vuxna. Historien illustreras, precis som i de tidigare böckerna, av märkliga fotografier som författaren fyndade med sin mormor.

Fotograf: Shawn Bishop
Se fler nyheter

Ransom Riggs, född 1979, är den bästsäljande författaren bakom den framgångsrika serien om Miss Peregrine och Besynnerliga berättelser. Han slog igenom 2011 med Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Upprinnelsen till boken var hans stora samling av vintagefotografier med egendomliga motiv. Boken filmatiserades 2016 med Eva Green i huvudrollen.
Ransom Riggs bor i Los Angeles med sin fru, författaren Tahereh Mafi, och deras barn.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.