bok

Typiskt på en tisdag

Emelie Andrén

Författare

Veronica Ljunglöf

Illustratör

Beskrivning

2020-08-18
Svenska
6-9

Författare

Emelie Andrén

Illustratör

Veronica Ljunglöf

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Vilma har tårar i ögonen. Irriterat gnuggar hon bort dem.

- Den här veckan har vi lov. Vi är lediga och kan göra vad vi vill. Och vi har drömt om att campa i evigheter. Men nu är allt förstört eftersom Alex är sjuk. Han har feber och ont i halsen. Och våra föräldrar tycker att vi är för små för att sova ensamma i skogen.

Morfar lägger undan tidningen.

- Det är klart att ni ska tälta! säger han. Ni två har gott förstånd. En natt i skogen är väl inget problem. Det klarar ni.

Hugo och Vilma är bästa kompisar. De är nästan alltid tillsammans, och ofta är även Vilmas storebror Alex med. Fast nu är Alex sjuk, och Hugo och Vilma ska tälta ensamma i skogen. Det är jättekul så länge det är ljust ute. Men när mörkret sänker sig börjar det brumma konstigt och en mystisk skugga rör sig kring tältet. Kan det vara en björn som bara väntar på att äta upp dem?

Typiskt på en tisdag är andra delen i en ny serie av Emelie Andrén och Veronicaa Ljunglöf. Korta kapitel, många illustrationer och vardagsnära spänning gör böckerna perfekta för de nybörjarläsare som är redo för kapitelböcker.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Hugo och Vilma

Publiceringsdatum

2020-08-18

Läsordning

2

Produktion

Papper

Munken Print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129724509

Antal Sidor

48

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

187

Vikt (kg)

0.149

Bredd (mm)

134

Hållbarhet

Recensioner

BTJ

”Spänningen är tillräcklig för att fängsla läsaren utan att skrämmas. Handlingen avslutas med en förlösande, humoristisk knorr. […] Helhetsbetyg: 4” Gunnar Åberg

BTJ

”Den här boken innehåller tjugo korta kapitel och är fint illustrerad med svartvita bilder, som fångar stämningen i texten. Läsaren får ta del av känslor, tankar och en del oro innan det hela slutar bra och Viggo kan känna sig riktigt nöjd. […]

Allt berättas ur ett seriöst barnperspektiv på ett barn-nära språk, som tar barns känslor på allvar. Humor och spänning ryms också i berättelsen, som fungerar bra för högläsning. Helhetsbetyg: 4.” Tine Billing

 

Tores traktorskola

Om boken

Tore älskar traktorer så mycket att han bestämt sig för att starta en traktorskola. Alla vill väl lära sig att köra traktor, tänker han och både korna och hönorna håller med. Han sätter in en annons i tidningen. Och elever kommer, alla kompisar runtomkring Tores gård dyker upp. Och tur är väl det, för när det blir snöoväder behövs allas samlade kraft för att ploga undan snön. En puttrig historia om fordonsälskare som hjälper varandra. Fristående fortsättning på Vägarbete och fordonstrubbel.

Emelie Andrén, Salla Savolainen

Tores traktorskola

 

 

Relaterat