Omslagsbild: Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster


Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2020-09-11
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-72617-6

Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster

Möt Vera Linnea Svanson: teaterapa, chokladmilkshake-älskare och dagboksskrivare.
Vera går i femman och ÄNTLIGEN ska hon få vara med och spela Det lilla monsterbarnet, den klassiska pjäs som skolans teatergrupp framför på halloween. Tänk om hon till och med skulle få en huvudroll, det vore drömmen!!!

Samtidigt når galenskapen nya nivåer hemma hos familjen Svanson. Pappa försöker bli av med sitt tacoberoende, storebror Svante försöker bli känd på youtube och lillasyster Olivia försöker vara jobbigast i världen. Moster Bibban vill inget hellre än att komma in på polishögskolan och tränar genom att lösa alla mysterier som finns (och ett och annat som inte finns). Och mamma, hon bestämmer sig hux flux för att tävla i halloweenmys med den nya grannen Jennifer Tror Hon Är Coolson. Allt som kan gå fel gör såklart det, och allra helst när Hugo, den snygga killen i sexan, är i närheten.
Men hur är det egentligen med Hugo? Gillar han Vera? Det verkar faktiskt så. Jobbigt bara att Veras bästa kompis Lise plötsligt berättar att hon är JÄTTEKÄR i Hugo. Hur gör man då?

Moa de Bruin skriver rappt och kul om en helknäpp familj, som, trots alla tokigheter, kanske inte är så olik din egen. Och bland all humor och alla galna vändningar finns ett stråk av allvar. Hur gör man för att inte svika sin bästis? Och om man redan har råkat göra det, fast det absolut inte var meningen, hur ska man bära sig åt för att bli vänner igen?

Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Clara Henry
Utgiven: september 2020

SENASTE RECENSIONERNA

”Skojiga formuleringar lockar till skratt. Ett skruvat innehåll och färgstarka individer. En humoristisk författare debuterar.” Peter Grönborg
Smålandsposten
”Roligt om elvaåriga Vera och hennes knasiga familj.”
Norrköpings Tidningar
”Styrkan är skildringen av vardagens stora och små ting. Språket flyter lätt och texten är indelad i korta kapitel. [...] en mysig och rolig debut med vissa stråk av allvar som säkert finner läsare.” Anna Wilner
BTJ

NYHETER

Tacosberoende, teaterdrömmar och kärlekstrassel

Moa de Bruin har i många år drivit bloggen Spiderchick. Nu kommer hennes första bok, Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster. En rapp och skrattframkallande berättelse för bokslukaråldern om en helknäpp familj som, trots alla tokigheter, kanske inte är så olik ens egen.

Fotograf: Henrietta Bruto
Se fler nyheter

Moa de Bruin är född 1983 och bor i Skövde med man och två barn. Hon jobbar med marknadsföring och kommunikation och har i över 10 år drivit bloggen spiderchick.nu. Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster är hennes debut.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.