Omslagsbild: Julen, vad är det?


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2020-10-09
ISBN: 978-91-29-72627-5

Julen, vad är det?

Alla stora pratar om att julen snart är här, men vad är julen egentligen för något? Är det någon som ska komma och hälsa på? Är den snäll som mormor och morfar? Eller är den en kaka? Varför blir alla plötsligt så glada och varför ser allt så mysigt ut hemma och ute på stan? Följ med det lilla barnet och katten när de försöker ta reda på vad julen egentligen är. Kanske kan julen vara att lukta på clementiner, att tända ljus, att vänta på tomten eller helt enkelt att vara tillsammans med någon man tycker om.

Den allra första boken om julen med magiskt stämningsfulla illustrationer av Laura Di Francesco.

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2020
”Kanske årets mysigaste julbok för de minsta. Allt det förmedlas med få ord och fantastiskt fina bilder på den lilla huvudpersonen och hens katt.”
Barometern
”I stämningsfulla och enkla bilder framhåller Francesco högtidens mera anspråkslösa och sinnliga sidor.” Rasmus Landström
DagensETC
”Det finns en värme i Di Francescos mjuka färgval och små, nära detaljer som gör gott i en orolig tid.”
Skånska Dagbladet
”Stämningsfull bilderbok för yngre barn om allt fint och mysigt som julen kan vara.”
Gotlands Allehanda

NYHETER

Magisk julstämning för de minsta

Alla stora pratar om att julen snart är här, men vad är julen egentligen? Är det någon som ska komma och hälsa på? Är den snäll som mormor och morfar? Eller är den en kaka? Varför blir alla plötsligt så glada och varför ser allt så mysigt ut hemma och ute på stan?

Illustration: Laura Di Francesco
Se fler nyheter

Laura Di Francesco, född i Rom 1976, utbildade sig först till dekoratör och byggde sedan på med en examen som bildkonstnär vid Accademia di Belle Arti di Roma. Japan fångade hennes intresse och under två år bodde hon där och lärde sig språket och inspirerades av landets traditioner, form och design. År 2010 flyttade hon med man och barn till Sverige och har här breddat sin yrkesverksamhet via studier i Motion Design och grafisk form på Hyper Island i Stockholm. Hon jobbar idag som motion/produktdesigner på Jayway by Devoteam i Stockholm, och dessutom som frilansande illustratör. Laura har arbetat med bilderböcker i Italien tidigare och hon har också arbetat med inrednings- och textildesign samt gjort designprogram och bilder åt ett franskt leksaksföretag.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår