Omslagsbild: Saxen


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2020-11-20
Mediekontakt: Maria Bovin
ISBN: 978-91-29-72626-8

Saxen

Sara Villius kan som få fånga det lilla barnets värld och skapa högläsningseufori.

Det här är en berättelse om en sax. Saxen vill klippa! Fast inte vad som helst. Inte naglar! Men gärna snöre, gräs, blad, pinnen och dockans hår Men får man verkligen klippa vad som helst? Sitt eget hår? Och hur är det med hackandet i bordet?

Saxen är underhållande, befriande och fantastisk läsning för de yngsta bokläsarna! 

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: november 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2020

SENASTE RECENSIONERNA

”Författaren Sara Villius berättelse om saxen är både spännande, lite farlig och humoristisk. Den norske grafikern och konstnären Aslak Gurholt Rønsen har gjort geniala illustrationer i collageteknik med klippta mönster i blått, grönt, svart och vitt.  Färgval och teknik för tankarna till Henri Matisse. En högläsningspärla för en yngre publik! Helhetsbetyg: 5.” Christina Wedenmark
BTJ

NYHETER

Högläsningseufori för de yngsta

Efter de kritikerrosade bilderböckerna Natten och Om orm är Sara Villius tillbaka med en berättelse om en sax som vill klippa. Fast inte vad som helst.

Illustration: Aslak Gurholt
Se fler nyheter

Sara Villius är född 1976 och debuterade 2002 med kortromanen Nej, det är en snöklump. Sedan dess har hon utkommit med Battle (2003), Sex (2008), Madonna (2019) och barnböckerna Natten (2017) och Om Orm (2018). Villius har också skrivit för film, tv och radio och är en prisbelönad radiodokumentärmakare.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.