Omslagsbild: Ihop i smyg


Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2020-09-18
ISBN: 978-91-29-72688-6

Ihop i smyg

Tankarna fladdrar iväg utan att jag kan hjälpa det. Jag tänker på lite olika saker. På matteprovet vi ska ha nästa vecka, på syltmackor och bubbelvatten och på hur det är att vara kär. Men mest tänker jag på Olivia. Det är verkligen konstigt att någon som ser så snäll ut som Olivia gör kan vara så dum. Förut gjorde jag allt för att hon skulle gilla mig. Det gör jag inte längre.

Klara går i femman. Hennes gamla bästis Sia har fått en ny bästis, Olivia, som är ny i klassen och som bestämmer allt. Till exempel att allt Klara och Sia förut gillade är töntigt. Ingenting är längre som vanligt, och nu har Klara inte någon att prata med. Men kanske kan hon prata med Albin? Albin som hon varit kär i jämt. Fast det finns ett problem: Olivia har bestämt att Sia ska bli ihop med Albin.

Lätt att läsa om trasslig vänskap, kärlek och hemligheter.

"Igenkänningsfaktorn är skyhög /.../ Författaren fångar med värme och humor skickligt mellanstadiebarnens tankar, funderingar och dilemman. Betyg 5" BTJ om Vänner för alltid

"Fina skildringar av tankar och känslor hos barnen i målgruppen tillsammans med hög trovärdighet och igenkänning. En härlig bok för såväl killar som tjejer, att läsa själv eller varför inte tillsammans i klassen. Helhetsbetyg: 5" BTJ om Kompisar online

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Alva Bratt
Utgiven: januari 2021

SENASTE RECENSIONERNA

"Askling skriver med lätt hand fram de mest komplicerade, förtätade intriger. [...] Lyhört och spännande, lätt att fastna i."
Göteborgs-Posten
”Fina dialoger och karaktärer, och givetvis lite pirr! Passar för den kärleksintresserade 10-åringen!”
Vi Läser
”Författaren Emma Askling har skrivit en inkännande bok med hög igenkänningsfaktor att läsa själv eller läsa högt i klassen. Helhetsbetyg: 4.” Carola Forslund.
BTJ

NYHETER

Kärlek, vänskap och trassel på mellanstadiet

Emma Askling är tillbaka med en ny bok för slukarna. I boken Ihop i smyg fångar hon på pricken dramatiken som kan utspela sig på mellanstadiet. Hur svårt det kan vara när dynamiken i en klass ändras och några måste kämpa för att hitta sina nya roller.

Fotograf: Victoria Henriksson
Se fler nyheter

Emma Askling, född 1976, är barnsjuksköterska och författare. Hon debuterade 2014 med Det övergivna huset och har sedan dess skrivit en rad böcker för 9-12 och även ungdomsböcker. Hon bor i Strängnäs med sin familj.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår