Omslagsbild: Måndagsmonstret


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2020-09-11
ISBN: 978-91-29-72599-5

Måndagsmonstret

Dalia kan inte sluta tänka på sin gamla förskola med alla kompisarna och sin gamla lägenhet. Det är så dumt att hon och pappa flyttade därifrån! Tänk om nåt kunde hända så hon slapp gå till förskolan imorgon. Och Dalias önskan slår in, för på måndagen står plötsligt ett monster nedanför hennes hus när hon vaknar. Folk flyr i panik nere på gatan, men Dalia vet att det är Måndagsmonstret. Nu måste pappa och Dalia skrämma bort det om de nånsin skall komma till förskolan och jobbet. På tisdagen lägger sig ett dammigt, slemmigt Tisdagstrassel över Dalias rum, ja över hela stan. Nu måste pappa och Dalia fixa tisdagstrasslet.

En fartfylld bok om veckans alla monster och hemskheter som Dalia måste bekämpa om det ska bli som vanligt igen. När man bekämpat monster är det kanske inte så farligt att gå till förskolan ändå, det kanske till och med kan vara lite roligt där?

Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2020

NYHETER

Actionfylld bladvändare, perfekt för högläsning!

Linn Bursell debuterar som barnboksförfattare med en bok om förändringar som kan verka skrämmande. Men kanske kan det nya vara bra det också? När man kämpat mot monster är det kanske inte så farligt att gå till nya förskolan, det kanske till och med kan vara lite roligt där?

Illustratör: Elin Fahlstedt
Se fler nyheter

Linn Bursell född är 1984 och bor i Bredäng, utanför Stockholm. Hon arbetar som lärare på Barn- och fritidsprogrammet på komvux. Linn debuterade med romanen Allt som är och har tillsammans med Adbi Elmi skrivit Gå bara, båda på Ordfront förlag. Måndagsmonstret är Linns första bok för en yngre målgrupp.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår