Omslagsbild: Viggo och kärlekskaoset

Bokserie: Viggos värld (del 3)
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2020-09-18
ISBN: 978-91-29-72496-7

Viggo och kärlekskaoset

Hur känns det egentligen att vara kär? Som att man vill dansa fånigt i köket och skicka en massa hjärtan i telefonen, som pappa gör till sin nya tjej? Eller som att man vill pussas hela tiden och nästan äta upp någon, som mamma vill göra med Nils? Eller kanske, kanske, kanske som att man blir alldeles bubblig och skrattig, som Viggo blir när han träffar Roya på stranden?
Det händer mycket i Viggos liv just nu. Han har fått en egen hund, boxervalpen Kira. Och snart, snart, snart fyller Viggo åtta år, och då ska han inte ha kalas. Han ska ha lan! Valp-lan, närmare bestämt. Men vilka ska han bjuda? Malte såklart, och så kanske Roya. Fast det vågar han inte säga till Malte ...

Viggo och kärlekskaoset är den tredje, fristående boken om Viggo. Lisa Bjärbo tar barnets känslor och rädslor på allvar, och både stora och små kan känna igen sig i den här fina vardagsskildringen. Med stor känslighet och mycket humor tecknar Johanna Magoria fram en vardag som känns varm och äkta. 

Lisa Bjärbo belönades 2018 med Astrid Lindgren-priset.

Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Farzad Farzaneh
Utgiven: september 2020

SENASTE RECENSIONERNA

”Längtan, vänskap, ångest och skratt sammansmälter fint i text och bild. Helhetsbetyg: 4.” Christina Wedenmark
BTJ

NYHETER

Viggo är tillbaka! Och nu är han kär.

Hur känns det att vara kär? Det är frågan i den tredje boken i Lisa Bjärbos och Johanna Magorias lågstadieserie om Viggo. Kan det kännas som att man nästan vill bita i någon, som Viggo vill när han tittar på familjens nya rekordgulliga hundvalp? Eller som att man vill dansa fånigt i köket och skicka massa hjärtan i telefonen, som pappa gör till sin nya tjej? Eller känns det som att man blir alldeles skrattig, som Viggo blir varje gång Roya från klassen dyker upp?

Illustration: Johanna Magoria
Se fler nyheter

Lisa Bjärbo, född 1980, är journalist och författare. Hon släppte sin första ungdomsroman Det är så logiskt alla fattar utom du 2010. Sedan dess har det blivit en rad roliga och sorgliga nutidsförankrade böcker om vardag, relationer och känslor för barn och unga i olika åldrar. Och en ljudserie! Den fiktiva dokumentärserien Tystad riktar sig till unga vuxna och är skriven tillsammans med Åsa Anderberg Strollo.

Priser och utmärkelser:

Nils Holgersson-plaketten för Allt jag säger är sant (2013)
Astrid Lindgren-priset (2018)

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår