bok

Skuggrikets portar

Maud Mangold

Författare

Alexander Jansson

Illustratör

Beskrivning

2020-07-21
Svenska
9-12

Författare

Maud Mangold

Illustratör

Alexander Jansson

När ödets timma väl är slagen finns bara ett ting som kan vända världens skepp. Det är ankomsten av en främmande fågel, ty bara den som älskar ängeln allra mest kan stoppa förödelsen som ska följa i hans spår.

Tea, Utzi och Gabriel har lyckats fly ut ur Dimmornas dal, men de går inte säkra. Gabriels farbröder letar efter dem, och de är beredda att göra vad som helst för att Gabriel aldrig ska bli dimfurste. Trots det måste Tea och Gabriel ta sig till Skuggriket för att försöka stoppa Skuggan och den eviga skymningen. Och de måste hitta Hilja innan det är för sent!

Teas äventyr fortsätter i Landet på andra sidan, ett magiskt land som skulle vara helt underbart om det inte var för den mystiska grådimman som breder ut sig. Det är en gammal olycksbådande profetia som håller på att slå in, och det verkar som om Tea och Gabriel är de enda som kan stoppa undergången.

Skuggrikets portar är den tredje delen i trilogin Skuggspelet. Med den är Maud Mangold tillbaka i fantasygenren, och hon är påhittigare än någonsin.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Skuggspelet

Publiceringsdatum

2020-07-21

Läsordning

3

Inläsare

Nina Zanjani

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129716849

Recensioner

”En bra, underbar fantasybok för yngre slukaråldern. Helhetsbetyg: 5.” /BTJ

 

Valablod

Om boken

Jag kommer åter och ledsagar dig hem. När stjärnorna tänds på himlen är det dags. Lita på mig, Jorun Tidfarare.

Jorun är kvar i vikingatiden, dit hon rest med hjälp av en magisk nyckel i sällskap av Kolvinge, mannen som kan förvandla sig till en korp. Hennes uppdrag var att föra tidsnyckeln till valan Disa, hennes egen förmoder. Men när det är dags att resa hem igen genom Tidens väv försvinner Disa med nyckeln, och utan hennes hjälp kan Jorun inte återvända. Oron sprider sig på Valagård. Det ryktas att Ragna, Disas onda tvillingsyster, vill komma över nyckeln och resa i tiden för sina egna syften.

När Jorun ser en varg med isblå blick skymta i skogen förstår hon att den är utsänd av Ragna. Jorun är i fara, och inte bara hon, utan även Disas lilla dotter.

Ska Jorun fly på nytt? Kolvinge försöker sätta henne i säkerhet, men tillsammans med trälpojken Aske fattar Jorun beslutet att ta upp kampen mot den onda valan.

Maud Mangold, Kerstin Lundberg Hahn

Valablod

 

Drottningens återkomst

Om boken

"Det var någon borta vid cykelstället. En liten gestalt insvept i något ljusbrunt. Hilja! Teas hjärta tog ett skutt. Hastigt drog hon upp huvan och skyndade över skolgården.

Hilja var sig lik: samma toviga hår och slitna sjal, som egentligen var hennes vingar, svept runt den magra kroppen. Hon smålog osäkert. ´Kan du följa med mig tillbaka? Nu på en gång.´"

Tea är tillbaka i människornas värld, men hon saknar Landet på andra sidan. Allt är frid och fröjd där nu när Skuggans makt är bruten, men Tea hör inte av sina vänner trots att de lovat varandra att hålla kontakten.

Men så en dag dyker hon upp igen, ängeln Hilja, och återigen behöver hon Teas hjälp. Det blir starten på ett alldeles nytt äventyr i det magiska landet som befolkas av allehanda sagoväsen: skednäsor, olyckskorpar, pepparkakshäxor och kända sagoprinsessor.

Den här gången handlar det mer om Hilja. Hon är satt att vara änglavakt över Sagoslottet där Snövit bor, och oroande saker är i görningen. Det verkar som om prinsessans onda styvmor på något sätt har återvänt. Men vem är det som hjälper henne? Samtidigt går rykten om att vaktelfolkets barn rövas bort.

Tea, Hilja och Utzi måste ta reda på hur allt hänger ihop, rädda vaktelbarnen och stoppa den onda drottningen från att återta makten ...

Drottningens återkomst är den första delen i duetten Spegelspelet, som utspelar sig i samma sällsamma värld som Skuggspelet.

Maud Mangold, Alexander Jansson

Drottningens återkomst

 

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9