Omslagsbild: Alltid här för dig


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2021-02-05
Mediekontakt: Sofia Bengtsson
ISBN: 978-91-29-73010-4

Alltid här för dig

Finns det någon större kärlek än den mellan liten och stor? När vi vaknar tillsammans, när vi leker, när vi tröstar varandra och när vi kramas igen efter en lång dag på olika håll.

Alltid här för dig är en underbar och hjärtevärmande bilderbok om att stanna upp en stund i vardagen och se varandra, om att leva tillsammans dag för dag, och om den där kärleken som blir starkare i takt med att barnet växer och upptäcker världen.

En riktig kärleksbomb till bok att läsa tillsammans vid läggdags, om och om igen. Perfekt presentbok vid exempelvis födsel, dop, namngivning, babyshower eller till förstagångsföräldern.

Laura Di Francescos magiska bilder gestaltar kärleken mellan barn och förälder varmt och innerligt. En bok att älska!
Mer om författaren

Laura Di Francesco, född i Rom 1976, utbildade sig först till dekoratör och byggde sedan på med en examen som bildkonstnär vid Accademia di Belle Arti di Roma. Japan fångade hennes intresse och under två år bodde hon där och lärde sig språket och inspirerades av landets traditioner, form och design. År 2010 flyttade hon med man och barn till Sverige och har här breddat sin yrkesverksamhet via studier i Motion Design och grafisk form på Hyper Island i Stockholm. Hon jobbar idag som motion/produktdesigner på Jayway by Devoteam i Stockholm, och dessutom som frilansande illustratör. Laura har arbetat med bilderböcker i Italien tidigare och hon har också arbetat med inrednings- och textildesign samt gjort designprogram och bilder åt ett franskt leksaksföretag.

Om arbetet med Helena Kubicek Boyes bok Sömnsagor säger Laura: Den karaktär jag har skapat för Sömnsagor är en modig person som klär sig som en sagofigur när det blir dags att resa till Sömnlandet. Hen är inte rädd att släppa taget om sina känslor, eftersom hen vet att läggdags kan vara en stund att komma lite närmare sig själv.
Jag vill förmedla känslan av att barnen kan skapa sin egen trygga värld när allt blir mörkt och lugnt. Jag började med att ta fram en palett för boken och vill inspirera barnen till att blanda sina egna färger i fantasin. Natten kan vara som en blå målarduk att fästa färg och känslor på. För mig är färg och form det bultande hjärtat i livet, i fantasin och skapandet.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår