Omslagsbild: Minnesskrinet

Bokserie: Imperiets arvingar (del 4)
Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2021-05-05
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-72955-9

Minnesskrinet

Alices och Elias resa på rymdskeppet Stillheten fortsätter. De har anlänt till imperieplaneten Tenia och besättningen behöver pengar för att reparera skeppet. Av en släkting till Syndra får de i uppdrag att hämta ett stulet minnesskrin. Men uppdraget blir inte alls så lätt som Stillhetens besättning trott. Snart är de inblandade i en kamp på liv och död, där hela imperiets framtid står på spel.

Minnesskrinet är den fjärde delen i sci-fi-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Berättelsen om Alices och Elias resa genom rymden är kort och gott storslagen.
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Katharina Cohen
Utgiven: maj 2021
”Källner och Johnsson levererar återigen högkvalitativ barnlitteratur som tar med oss på ett medryckande rymdäventyr ... Detta är verkligen en otroligt välarbetad serie som älskas lika mycket av mig som tioåriga sonen.  Imperiets arvingar väcker sann läsglädje!”
@barnboksfamiljen
”Har ni inte läst hela serien än? Vilken tur du har som har den framför dig, jag är avundsjuk. [...] Hur mycket spännande saker kan man egentligen trycka in i en bok? Oskar Källner är en mästare på det. Vi kastas från händelse till händelse, den ena mer dramatisk än den andra, men samtidigt hänger allt ihop och ingen röd tråd lämnas hängande. [...] Karl Johnssons illustrationer är detaljerade och perfekta till det här.
Mariasbokhylla
”Så slutresultatet blir ännu en underhållande del i en serie som är en stor homage till genren.”
Håkans Hylla
”Det var så roligt att få läsa mer om Alice och Elias och få följa med dem på ännu ett spännande äventyr som innehöll möten med nya varelser, action och mycket mer. [...] Språket var målande och tillsammans med Jonssons illustrationer kändes boken verkligen levande och även om boken är skriven för 9-12 åringar så passar det mer än utmärkt att läsa som vuxen också.”
@bokugglor

NYHETER

Imperiets framtid står på spel

Nu kommer den spännande fortsättningen på Oskar Källners och Karl Johnssons science-fiction-serie för mellanstadiebarn, Imperiets arvingar. I den fjärde boken,  Minnesskrinet, får vi åter följa besättningen på rymdskeppet Stillheten. Och nu står imperiets framtid på spel!

Illustratör: Karl Johnsson
Se fler nyheter

Oskar Källner, född 1978, har nyligen flyttat från Uppsala tillbaka till sin uppväxtstad Jönköping. Han har tidigare givit ut flera fantasyromaner, två bilderböcker och ett stort antal noveller. Sina noveller har han också vunnit åtskilliga priser för. Han är publicerad på flera språk, senast i det kanadensiska SF-magasinet Solaris. Utöver detta är han engagerad i SF-Sverige och medverkar i skrivarpodden Fantastisk Podd.

Mer om författaren

Karl Johnsson, född 1980, är serietecknare och illustratör. Hans första seriebok, Mara från Ulthar, nominerades till Urhunden när den släpptes 2009. Tillsammans med Sara Bergmark Elfgren har Karl gjort den episka fantasyserien Vei, som fått ett mycket gott mottagande. När han inte tecknar serier illustrerar han barnböcker, däribland science fiction-serien Imperiets arvingar.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår