Omslagsbild: Jag fixar middan!


Läsålder: 9-12

Fotograf: Ulrika Pousette
Utgivningsdatum: 2021-04-23
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-72977-1

Jag fixar middan!

52 recept för unga kockar

Jag fixar middan är en dröm jag har närt sedan länge och som är en del i allt jag gör - att få in barnen i köket. Med glädje och lust såklart, men kanske kan det börja med att man bestämmer att barn fixar middagen en dag i veckan.

Tänk er revolutionen. En dag i veckan är det barnen som lagar maten, i alla familjer i hela Sverige! Och varje gång de ställer sig vid grytorna så lär de sig något nytt. De lär sig experimentera med matvaror, att handla rätt, hantera råvaror på rätt sätt och att utforska sina smaksinnen. Dessutom lär de bli modigare och mer nyfikna, och få bättre självförtroende på kuppen.

Att kunna laga mat från grunden lär oss nämligen att uppskatta matens värde. Med riktiga kunskaper kan vi göra bättre val och bli mer kreativa. Matlagning är en oerhört stor och viktig del av livet, och att laga mat är ett sätt att visa omsorg, kärlek och uppmärksamhet. Det gör också att vi värnar om miljön, vår framtid och vår hälsa.

Jag fixar middan består av 52 recept - en dag i veckan året runt. Recepten är uppdelade efter säsong och mer än hälften av recepten är vegetariska eftersom det ingår i ett modernt miljötänk som känns relevant och viktigt i den tid vi lever i. Förutom rena recept finns det flera utbildande "skolor" för att ge mer trygghet i vid spisen. Hackskola, redskapsinformation, fiskskola och mycket annat.

Recepten är uppbyggda för ett mer effektivt och strukturerat sätt att laga mat. Man förbereder och preppar innan man sätter igång för att det ska bli mindre kaotiskt och för att göra det lättare för barnen att lyckas i köket.
/Johanna Westman

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2021

SENASTE RECENSIONERNA

"Boken är späckad med lättförståeliga recept varvat med riktigt bra tips."
Västerbottens-Kuriren
"Det är omöjligt att inte smittas av Johanna Westmans entusiastiska budskap - låt barnen ta ansvar för middagslagandet en dag i veckan. För att förverkliga denna dröm har hon skapat en kokbok med så enkla och goda recept att de borde kunna följas av vilken novis som helst. Dessutom är bilderna på maten så läckra att man blir hungrig bara av att se på dem." Ingalill Mosander
Aftonbladet

NYHETER

Johanna Westman tillbaka med ny kokbok för unga kockar

Om alla lät barnen ta ansvar för middagslagandet en dag i veckan – vilken matrevolution det skulle bli! I Jag fixar middan presenterar Johanna Westman 52 enkla och goda recept och knep som får både barn och föräldrar att känna sig trygga i köket.

Foto: Ulrika Pousette
Se fler nyheter

Johanna Westman, född 1969, är kokboksförfattare och matlagare i bland annat SVT:s Go'kväll. Hon har gjort en lång rad kok- och bakböcker för unga och vuxna sedan början av 2000-talet.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår