Omslagsbild: Vart ska systrarna?


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2021-04-09
Mediekontakt: Terri Herrera
ISBN: 978-91-29-72802-6

Vart ska systrarna?

Augustprisvinnande duo om varannan vecka-livet med syskon.

Almas storasystrar Ebba och Elvira är bäst i hela världen. Men varannan vecka bor systrarna inte med Alma utan med sin pappa. Idag är en sån måndag, en sån när systrarna ska hem till pappa Tommy.
- Hej då sötgris, säger Ebba.
- Hej då Smulan, säger Elvira.
- Jag vill vara med systrarna! säger Alma.
En hel vecka längtar hon efter systrarna, ända tills det blir måndag igen. Då kommer systrarna äntligen tillbaka till Alma!

Stor vardagsdramatik för förskoleåldern om en situation som är vanlig för många barn idag, men som alltför sällan skildras i bilderboken.
Bo R Holmberg skildrar med ett innerligt barnperspektiv Almas längtan efter sina systrar som finns där samtidigt som den vanliga vardagen pågår. Katarina Strömgårds ömsinta och inkännande bilder fördjupar och förstärker Almas känslor.
Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2021

SENASTE RECENSIONERNA

”Berättandet i tredje person utgår helt från Alma och den harmoniskt vardagliga miljön är autentisk i såväl text som bild. Almas kärleksfulla och tålmodiga längtan efter systrarna är rörande och gör läsningen genomgående spännande. henne. Helhetsbetyg: 4”
BTJ

NYHETER

Brännande längtan och varannan vecka-liv

Deras samarbete har tidigare resulterat i ett Augustpris. Nu är Bo R Holmberg och Katarina Strömgård aktuella med en bilderbok om syskonkärlek, varannan vecka-livet och stark längtan.

Illustratör: Katarina Strömgård
Se fler nyheter

Bo R Holmberg är född 1945 i Ådalen. Efter fil. mag-examen i Uppsala arbetade han som lärare på högstadiet i Dorotea och i Bredbyn i Ångermanland. Mellan 1995 och 2010 undervisade han deltid i svenska, engelska och kreativt skrivande vid Hampnäs folkhögskola. Han bor i Örnsköldsvik och Norrfällsviken.
 
Sedan debuten 1982 har Holmberg givit ut ett stort antal böcker av olika slag, för barn, ungdomar och vuxna: nutidshistorier och historiska berättelser, grafiska romaner, bilderböcker och kriminalromaner för vuxna.

Priser och utmärkelser

Augustnominerad för När isen gått (1997)
Första pris i Rabén & Sjögrens pristävling för Agnes och ljuset (1997)
Astrid Lindgren-priset (1998)
Första pris i Film i Västernorrlands manustävling (2000)
Första pris i Alfabetas bilderbokstävling för En dag med Johnny, bild: Eva Eriksson (2001)
Flintyxan – pris för bästa historiska thriller för Liemannen (2002)
Augustprisbelönad för Eddie Bolander & jag (2005)

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår