Omslagsbild: Queera tider


Läsålder: 12-15

Utgivningsdatum: 2021-01-15
Mediekontakt: Maria Bovin
ISBN: 978-91-29-72644-2

Queera tider

Hbtqi då och nu
Hur har synen på personer som bryter mot normer kring kön och sexualitet förändrats under historiens gång? Vilken utveckling har skett när det kommer till hbtqi-personers rättigheter i Sverige? Vilka frågor är aktuella just nu? Och vart kan du vända dig om du har frågor om trans eller könsidentitet?

Queera tider - hbtqi då och nu tar upp olika aspekter av att vara queer. Frågor får svar, och berättande texter varvas med intervjuer och skildringar av personer som varit betydelsefulla eller på andra sätt gjort avtryck. Det här är en bok som både inspirerar och informerar, såväl som lyfter fram delar av historien som det talas alldeles för lite om.
Mer om författaren
229 kr Bok - Flexband
Utgiven: januari 2021
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2021
"Boken är fint illus-trerad av Adrian Malmgren och passar utmärkt att läsa från mellanstadiet upp till vuxen ålder. Detta är inte bara en bok för personer som passar in på HBTQ-spektret utan den är både intressant och lärorik för alla."
Lokaltidningen Lomma/Burlöv
”Queera tider är en bok som jag tycker borde köpas in till ALLA skolbibliotek. [...] Illustrationerna i boken är färgglada, härliga och inkluderande. [...] Betyg: 5 av 5”
@barnboksfamiljen
”Bokens författare skriver informativt, kunnigt och lättfattligt om ett brinnande viktigt ämne, som vi alla bör öka vår förståelse kring ...”
@annabennich (leg psykolog, föreläsare, författare)
”Genomgående i boken är en starkt uttryckt empati och respekt som smittar av sig på läsaren. Alltihop väldigt sympatiskt helt enkelt. [...] Adrian Malmgrens illustrationer känns kanske lite naiva, nästan barnsliga i förstone, men om man studerar dem närmare ser man att de har f ler djup, är vassa med människor som inte ber om ursäkt för sig. Just det understryker denna bok om och om igen: Du har rätt att vara dig själv.” Josephine Askegård
Arbetaren

NYHETER

”Det finns så mycket oberättad historia”

Funderar du över ord som queer och ickebinär, och hur Pridefestivalen startade? På hur du kommer ut, byter namn eller vad könsbekräftande vård innebär? Vill du lära dig mer om hbtqi-rörelsen, vilka rättigheter vi har idag och hur vi har fått dem? Då är den här boken något för dig!

Illustratör: Adrian Malmgren
Se fler nyheter

Edward Summanen, född 1980, tycker att hundar, vänskap och solidaritet är det bästa som finns. Han är socionom, genusvetare och författare. Han har skrivit metodmaterial, barnböcker och läromedel, ofta med fokus på normkritik och hbtq-frågor. 
 
Sedan 2008 arbetar han med hbtqi-personers hälsa och rättigheter. Han har tilldelats priser av såväl RFSU Stockholm som föreningen Transammans för sitt engagemang för transpersoners rättigheter. Tidigare arbeten inkluderar bland annat kurator på ungdomsmottagning, fritidsledare för unga hbtq-personer, förskola, vårdbiträde och begravningsplatsarbetare.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår