Omslagsbild: Sveriges fantastiska historia - Forntiden

Bokserie: Sveriges fantastiska historia (del 1)
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2021-06-11
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-72568-1

Sveriges fantastiska historia - Forntiden

För 14 000 år sedan började de första människorna bosätta sig på den plats vi idag kallar Sverige. Det var hårt och kargt, stora delar var fortfarande täckt av ett tjockt lager is, och man fick kämpa för sin överlevnad. Men hur var det egentligen att leva på den tiden?
Ta reda på det genom att slå dig ner bland ett gäng renjägare vid en sprakande lägereld, och ge dig ut och leta växter tillsammans med samlarna. Hälsa på hos en bondefamilj som odlar vete hemma på gården, och var med och fira solguden på bronsfolkets årliga eldfest. Följ med på en resa genom Sveriges fantastiska historia!

En rikt illustrerad bok med serieavsnitt av historienörden och serieskaparen Fabian Göranson. Detta är första delen i en ny bokserie om Sveriges fantastiska historia, en faktaspäckad och spännande bok för alla vetgiriga 5-12-åringar!

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2021
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2021

SENASTE RECENSIONERNA

"En faktaspäckad bok om Sveriges historia med massa bilder skapad som en seriebok. Passar alla åldrar." Karin Kronström, Rosengårdsbiblioteket
Sydsvenskan/Minibladet
"Författaren har hittat helt rätt ton och format för att göra historia intressant och tilldragande för barn." Shora Esmailian
Sydsvenskan
”Det här är en spännande faktabok om forntiden där läsaren får insyn i fyra olika tidsepoker. [...] Forntiden ger historiska fakta, men också en vardaglig berättelse, berättad med inlevelse och ett enkelt språk som gör det lätt att ta till sig fakta. Uppslagen täcks till stor del av bilder tecknade i seriestil, där mycket av handlingen sker, färgerna är jordnära och känns ”tidstypiska”. [...] Intressant och lättillgänglig med ett bra innehåll och upplägg som kommer att locka och fånga en bred läsarskara. Helhetsbetyg: 4.” Gunilla Essén
BTJ

NYHETER

Följ med på en tidsresa till forntiden!

Det är dags att skriva historia. Sveriges fantastiska historia – Forntiden är den första delen i en ny ambitiös bokserie om Sveriges historia, där hyllade Fabian Göranson gör nedslag i olika familjer och berättar om en svunnen tid.

Illustratör: Fabian Göranson
Se fler nyheter

Fabian Göranson, född 1978, är bosatt i Stockholm och arbetar som serietecknare, illustratör och översättare. Han debuterade med serieboken Gaskriget 2006, och har sedan dess givit ut humorserier i bokform, en hyllad serieadaption av Strindbergs Inferno, samtidigt som han illustrerat och gjort serier för tidskrifter och drivit både förlag och tidning.

2018 utkom den kritikerrosade reportageboken Drömmen om Europa som tilldelades Seriefrämjandets pris Urhunden för bästa svenska seriebok samma år.

I samband med Pippis 75-årsjubileum 2020 utkom Astrid Lindgrens sommaräventyr Pippi på rymmen som bilderbok för första gången, illustrerad av Fabian Göranson. Han tecknar även hybridbokserien Hokus Pokus för 9–12-åringarna.

Fabian Göranson är aktuell med Sveriges fantastiska historia – Forntiden som är första delen i en ny bokserie, rikt illustrerad och med serieavsnitt, för alla vetgiriga 5–12-åringar.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår