bok

Mobilen

Petter Lidbeck

Författare

Beskrivning

2021-06-08
Svenska
9-12

Författare

Petter Lidbeck

Formgivare omslag

Eric Thunfors

En ny sorts mobil delas ut gratis på torget. Elsa får en och hamnar genast i centrum. Telefonen har en massa smarta funktioner och tycks nästan kunna läsa användarens tankar. Alla är sjukt imponerade, bara Elsas kusin Signe misstänker att något är fel ...

Mobilen är den fjärde, fristående delen om Signe Holm, barnbokens motsvarighet till Sherlock Holmes. Deckarserien belönades med Crimetime Award i kategorin Årets barndeckare 2020.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Signe Holm

Publiceringsdatum

2021-06-08

Läsordning

4

Produktion

Papper

Holmen Book Cream

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129730180

Antal Sidor

103

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

208

Vikt (kg)

0.222

Bredd (mm)

154

Hållbarhet

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Klimatpåverkan

159g CO2e
Papper
ca 78 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalité och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 13 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 67 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

 

Olyckan

Om boken

Elsa och hennes kusin Signe ska vara hos farmor och farfar i skärgården i en hel vecka. Den härliga tillvaron med wakeboard och sol bryts tvärt när Signe och Elsa hittar en av grannarna död. Allt tyder på att hon har råkat ut för en olycka, men det är något som inte stämmer. Kan det finnas en mördare på ön? Elsa och Signe börjar nysta i fallet.
Stor spänning i Olyckan, den sjätte fristående delen om Signe Holm, barnens egen Sherlock Holmes. De två första böckerna i serien utsågs till Årets barndeckare 2020.

Petter Lidbeck

Olyckan

 

Relaterat

Nyheter

En rafflande och hårdkokt thriller av Gerhardsen & Lidbeck

Den prisvinnande deckarduon är tillbaka med tredje delen i den populära Zodiak-serien.

Petter Lidbecks Signe Holm-serie Årets barndeckare 2020!

Årets vinnare av Crimetime Award i fyra olika kategorier tillkännagavs under lördagen på Bokmässan Play.

Nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2020!

Petter Lidbeck och Tobias Söderlund har båda nominerats till priset som delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Nu kan du vara med och rösta!

Petter Lidbeck aktuell med ny bladvändare om AI

Den lite udda flickan Signe Holm är barnboksvärldens motsvarighet till Sherlock Holmes. I den tredje romanen om henne handlar det om spännande brott, AI och forskningsetik – allt presenterat i ett rappt tempo med kluriga ledtrådar.

Efterlängtad uppföljare i Zodiak-serien!

Ett bättre jag: Projekt Libra är den fartfyllda fortsättningen på författarduon Carin Gerhardsens och Petter Lidbecks hyllade spänningsdebut Ett annat jag: Projekt Gemini. Ett annat jag nominerades till Crimetime Award och Barnradions bokpris 2019, och vann Barnens romanpris i Karlstad 2019.