Omslagsbild: Nån som jag


Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2021-06-04
Mediekontakt: Terri Herrera
ISBN: 978-91-29-72911-5

Nån som jag

Varför ska allt i Idas liv vara så konstigt?

Som de knäppa loppiskläderna, i skrikiga färger och helt galna mönster, som mamma envisas med att köpa. När Ida bara vill ha vanliga jeans och svart tröja! Och morfar, som drömmer om att skapa decenniets bästa uppfinning och har en lägenhet som ser ut som världens stökigaste verkstad.

Om Ida bara haft en kompis hade allt varit lättare. Nån som är som hon, och som är på hennes sida när Alicia och Samira retas. Men när en ny kille börjar i klassen liknar han ingen annan. Bara namnet: Ufuk! Han kan allt om rymden och bryr sig inte ett dugg om att alla andra tycker att han är superkonstig.

Nån som jag är en bok om underliga familjer, stor pirrig kärlek och livsfarliga hemligheter. Om längtan efter att bli som alla andra och modet att stå upp för sig själv och vara annorlunda. Med humor, värme och blodigt allvar brottas Ida med de stora frågorna och hittar svar och lösningar där hon minst anar det.


Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2021

SENASTE RECENSIONERNA

”Idas egna, hemliga tankar ljuder klart och rent, och till dem behöver många barn få lyssna.” Martina Montelius
Sydsvenskan
”Boel Gerell, kulturjournalist och vuxenförfattare, debuterar med en fin skildring som det är lätt att känna igen sig i, om brytningstiden mellan barn och tonåring – tiden då alla beslut känns livsviktiga. Helhetsbetyg: 4” Annika Lundeberg
BTJ

NYHETER

Om längtan efter tillhörighet och modet att stå upp för sig själv

Ida vill bara smälta in. Istället går hon runt i mammas färgglada loppisfynd och folk ropar Loppan efter henne. Motvilligt lär hon känna Ufuk, som inte bryr sig alls om vad andra tycker. Kan man vara sån? Boel Gerells barnboksdebut Nån som jag handlar om hierarkier och att våga vara annorlunda.

Fotograf: Jenny Lindhe
Se fler nyheter

Boel Gerell är född 1966 och bor i Dalby utanför Lund tillsammans med sin familj. Hon har tidigare skrivit romaner och novellsamlingar för vuxna. I antologin Kärlek: 11 berättelser för mellanstadiet medverkar hon med novellen Chansen. Vid sidan av författarskapet arbetar hon som kulturjournalist och undervisar vid Lunds universitets författarskola. Nån som jag är hennes debut som barnboksförfattare.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår