Omslagsbild: Det farliga djupet


Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2021-06-18
Mediekontakt: Maria Bovin
ISBN: 978-91-29-72645-9

Det farliga djupet

Ett interaktivt havsäventyr
Du är så liten att vem som helst kan äta upp dig. Vill du simma ner till de mörkaste bottnarna och jaga mask eller prövar du hellre lyckan i en glittrande undervattensstad? Och vad gör du när krabban kniper tag i din fena, när du blir attackerad av hajar eller när den oemotståndliga havsmusen glider förbi?

Det farliga djupet är ett interaktivt soloäventyr om det händelserika livet i havet. Du är ett litet torskyngel, vars mål är att hitta mat, undvika havets många faror och till slut bli vuxen och få egna yngel. Detta faktaäventyr har en början, men många slut. Hur långt ditt liv blir som fisk beror på dina val - och en smula på tur, precis som i verkligheten. Du stryker troligtvis med ett par gånger, och får börja om som fiskyngel på nytt, innan du når ditt slutmål: att bli torskförälder. Men det är lite det som är poängen, att prova sig fram genom olika äventyr. Samtidigt lär du dig om hav, djur och havets förändring.

Josephine Lawrence har illustrerat de underbara undervattensbilderna, varav en del miljöer sällan eller aldrig har skildrats förut. Dyk ner i ett hav fullt av liv och njut av det vackra och det vilda. Att klara sig helskinnad är svårt och kräver en del tur. Så är det i naturen.
Mer om författaren
179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2021

SENASTE RECENSIONERNA

"Boken är en spännande och lärorik faktaberättelse med vackra teckningar. Ett havsäventyr för naturälskande barn från 6 år och uppåt."
Sydsvenskan Minibladet
"Havsmiljöerna är väl beskrivna och illustrerade, och valsituationerna för den lilla torsken trovärdiga i denna interaktiva bok. [...] Den lilla/stora torskens möten med havslivets oändligt oväntade och överraskande utmaningar inspirerar och väcker deltagande nyfikenhet. Helhetsbetyg: 4" Uno Nilsson
/BTJ

NYHETER

Ett spännande undervattensäventyr där du bestämmer vägen

Känner du ibland att du önskar att du kunde få bestämma hur en bok ska fortsätta? Nu har du chansen. Det farliga djupet är ett interaktivt läsäventyr av marinbiologen Linus Hammar Perry och illustratören Josephine Lawrence. En berättelse med en början, men många slut! 

Illustratör: Josephine Lawrence
Se fler nyheter

Linus Hammar Perry är marinbiolog och har under de senaste 15 åren dykt, forskat, skrivit populärvetenskap, drivit utredningar om havets nyttjande och bevarande och arbetat med såväl FN-organ som fiskare och lokalföreningar. Han jobbar med undervattensmiljöer i Indiska Oceanen, Östersjön och den svenska västkusten, där Det farliga djupet utspelar sig.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår