bok

Midnattsblot

Camilla Sten

Författare

Beskrivning

2021-05-25
Svenska
Unga vuxna

Författare

Camilla Sten

Formgivare omslag

Anders Timrén

De hade sett någonting ute i skogen. Hört någonting. Någonting som inte var mänskligt. Hur kunde allt förbli detsamma efter det? Det var som om alla hade glömt. Alla utom hon.

För de flesta i Järvhöga har livet återgått till det vanliga efter den dramatiska händelsen i skogen, då den försvunna eleven Markus återfanns vid liv. Men för Julia är inget sig likt. Det som lurade bland träden är kvar. Det som lockar pojkar in i skogen, det som alltid funnits i Järvhöga, finns fortfarande där ute.

Samtidigt börjar Emil, Markus rumskamrat, ana att någonting inte är som det ska på skolan. Någonting har förändrats. Med Markus, med allt, och ingen går säker.
Medan ljuset och våren återvänder till Järvhöga måste Julia och Emil försöka rädda sig själva, och dem som de älskar. Innan det är för sent.

Midnattsblot är den fristående fortsättningen i Järvhögatrilogin, där stark spänning blandas med magisk realism.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Järvhögatrilogin

Publiceringsdatum

2021-05-25

Läsordning

2

Produktion

Papper

Holmen Book Cream,

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129721577

Antal Sidor

353

Ryggbredd (mm)

28

Höjd (mm)

202

Vikt (kg)

0.426

Bredd (mm)

138

Hållbarhet

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Klimatpåverkan

304g CO2e
Papper
ca 150 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalité och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 24 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 130 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Recensioner

BTJ

”På ett lättläst språk och lågt berättartempo lyckas Sten få fram en tät och medryckande känsla utan att avslöja så mycket detaljer. […] Helhetsbetyg: 4.” Anna Wilner

 

Eldvakt

Om boken

Studenten närmar sig för Julia och Astrid, men för Julia känns friheten långt borta. Hur ska hon kunna lämna Järvhöga efter allt som hänt? När hon vet att skuggorna som lurar i skogen inte bara finns kvar där, utan verkar växa sig starkare?
Även för Emil tycks situationen värre än någonsin. Markus blir inte bättre, snarare verkar han glida allt längre bort, in i något annat. Och nyheten om Läroverkets nya ägare oroar, vem är egentligen den mystiska Oscar von Graaf?
Medan lågorna kommer närmare inser både Emil och Julia att tiden håller på att rinna ut.

Eldvakt är den tredje och sista delen i Järvhögatrilogin, där stark spänning blandas med magisk realism. Läs också Bergtagen och Midnattsblot.

Camilla Sten

Eldvakt

 

Relaterat

Nyheter

”Det är någonting som sjuder under ytan i Järvhöga”

Camilla Stens hyllade Bergtagen skildrar en liten stad långt inne i de jämtländska skogarna, och en gammal internatskola med mörka hemligheter. Nu släpps Midnattsblot som är den fristående fortsättningen i Järvhögatrilogin, där stark spänning blandas med magisk realism.

”I samma anda som Engelforstrilogin”

Bergtagen är första delen i en trilogi av Camilla Sten. En bok om en liten stad långt inne i de jämtländska skogarna, och en gammal internatskola med mörka hemligheter.

Mystiska försvinnanden och en internatskola med mörka hemligheter

En elev försvinner från Järvhöga Läroverk, en gammal internatskola belägen i Jämtlands skogar. En kedja av skallgångar, polisutredningar och ryktesspridning drar igång. Camilla Stens första ungdomsroman bjuder på stark spänning och magisk realism och är första delen i en trilogi där förflutet och nutid vävs ihop i ett samhälle där alla känner alla.