bok

Världens coolaste djur enligt Julia

Julia Undén Wiberg

Författare

Hedvig Häggman-Sund

Illustratör

Beskrivning

2021-05-25
Svenska
3-6

Författare

Julia Undén Wiberg

Formgivare omslag

Anna Goffe

Rolig och spännande fakta av barnens favorit Julia Wiberg.

Läs, skratta och förundras tillsammans över allt tokigt, roligt och häftigt som pågår i djurens värld! Visste du till exempel att gorillor borstar tänderna med en pinne, koalaungar äter sin mammas bajs eller att kameleonter kan titta åt två olika håll samtidigt!

Julia Wiberg är känd från SVT:s "Djur med Julia", Spotifypodden "Julias coola djur", YouTube-kanalen "Julias djur" och sin blogg på Mama. I Världens coolaste djur enligt Julia har Julia samlat sina allra coolaste djur, oemotståndligt porträtterade av illustratören Hedvig Häggman-Sund. Tillsammans har de skapat en härligt rolig och färgglad bok med lättillgänglig och oväntad fakta!

En bok för djurälskare i alla åldrar!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2021-05-25

Produktion

Papper

Magno matt

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129730111

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

262

Vikt (kg)

0.308

Bredd (mm)

208

Recensioner

BTJ

”Världens coolaste djur enligt Julia är ännu en bok med fascinerande och underhållande fakta om några olika djur presenterat på ett lättsamt och lättillgängligt sätt.

[...] Färggranna och serieliknande bilder av Hedvig Häggman-Sund illustrerar texten bra och förstärker de komiska och oväntade djuregenheterna. Helhetsbetyg: 4" Piroska Bakran

 

Hej till alla småkryp

Om boken

"Ett fint och poetiskt tilltal som håller för många omläsningar och det går också att hitta nya detaljer i bilderna för den uppmärksamma läsaren." Helhetsbetyg: 4 av 5. – Sarah Utas. Bibliotekstjänst
I naturen kryllar det av småkryp! Om man tittar riktigt noga så kan man se masken som gräver sig ner i jorden, humlan som surrar runt blomman, spindeln som spinner sitt tunna nät, och flugan som fastnar i det ... Hej till alla småkryp är en bok för de allra minsta om naturen och de djur som bor där. Här finns mycket att peka på, känna igen och upptäcka. Den rytmiska texten och de ljuvliga bilderna gör detta till en bok att läsa om och om igen.Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn och sina tidigare barnböcker Kul i skogen, Världens coolaste djur enligt Julia och Stora roliga skogsboken. Hanna Granlund är den skickliga illustratören bakom bilderna till den älskade serien Spöksystrar och ett flertal bilderböcker, bland andra Gosedjursfesten och Pyjamaspartyt.Läs också:Hej till alla djurenHej till allt i skogen

Julia Undén Wiberg, Hanna Granlund

Hej till alla småkryp

Stora roliga skogsboken

Om boken

Lek i skogen året runt!

Det finns massor av kul att hitta på i skogen! Leta vårtecken, spela naturbingo, gör en igelkottskoja, pyssla med löv och kastanjer, baka egna talgbollar till hungriga småfåglar, kasta prick med kottar och mycket mer. Här kommer en bok sprängfylld med tips på roliga aktiviteter, pyssel, bus och lek som passar både stora och små. Boken är uppdelad i de fyra årstiderna så att det blir enkelt att hitta något att göra som passar extra bra på våren, sommaren, hösten eller vintern. Allt detta varvas med spännande fakta om Sveriges djur och natur. Visste du till exempel att björnar sover 200 dagar om året eller att citronfjärilen har 6000 ögon?

En maffig bok som räcker länge - den enda du behöver för att ha roligt i skogen hela året om!

Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn, podcasten Julias coola djur och sina tidigare barnböcker Kul i skogen och Världens coolaste djur enligt Julia. Illustratören Cecilia Heikkilä är en mästare på djur och natur och har skapat de underbara bilderna som inspirerar till att ge sig ut och upptäcka i skog och mark.

Julia Undén Wiberg, Cecilia Heikkilä

Stora roliga skogsboken

 

Läs

Om boken

”Den här boken känns som en skänk från ovan. En fullträff!”
Ingalill Mosander, AftonbladetAtt knäcka läskoden är både lockande, kul och svårt. Läs – boken för dig som vill börja läsa är perfekt att sätta i händerna på nybörjarläsare, vare sig de är fyra eller åtta år. En matig läsebok som räcker länge, fylld med humor och härliga bilder som stöd för läsningen.Svårighetsgraden trappas successivt upp: från superkorta berättelser med enstaka ord i versaler, till längre texter med fullständiga meningar. Små bokstäver introduceras gradvis och pedagogiskt. Nästan alla ord är en- eller tvåstaviga och har ljudenlig stavning. De tydliga, relaterbara berättelserna varvas med bilduppslag där läsaren får para ihop ord och begrepp med detaljer i bilden. Möt kon som började skolan, titta in hemma hos STOR och Liten och läs bak-och-fram med syskonen Rut och Rot. Sanna Borell, Hedvig Häggman-Sund och David Henson står för de träffsäkra illustrationerna.Katarina Kuick har tagit fram bokens texter med utgångspunkt från barnets tidiga läsprocess, utan pekpinnar och utan att tumma på intresseväckande, stimulerande innehåll. Hon har skrivit ett flertal böcker för barn och unga och är verksam som översättare. 2009 vann hon Augustpriset tillsammans med Ylva Karlsson för boken Skriv om och om igen – en inspirationsbok för skrivsugna.

Katarina Kuick, Hedvig Häggman-Sund, Sanna Borell, David Henson

Läs

Relaterat

Tuffa dinosaurier

Om boken

Visste du att en brontosaurus som levde för många miljoner år sedan vägde lika mycket som fyra elefanter? Och att en spinosaurus kunde svälja en hel haj i en tugga? I den här färgstarka, faktaspäckade boken får du lära känna sju olika dinosaurier – både på utsidan och insidan.
Tuffa dinousaurier är den andra fristående delen i en prisbelönt norsk faktaserie. Här får du följa med Ida och Tim som vet det mesta om dessa mytomspunna djur- och kan göra även dig till ett dinosaurieproffs! Lise Halsnes bjuder på en underhållande, lekfull och detaljrik skildring om djuren som är omöjliga att inte fascineras av. Perfekt för alla vetgiriga från 3 år och uppåt.

Line Halsnes, Line Halsnes

Tuffa dinosaurier

Alla äter alla

Om boken

I naturen går ingen säker. Där finns insekter och fåglar, fiskar och rävar. Alla vill de ha mat, men alla riskerar också att bli någon annans måltid. En efter en äter djuren upp varandra och bygger tillsammans en näringskedja som blir allt längre och längre.
En extraordinär naturbok i stort liggande format, där varje uppslag berättar en historia om ett vackert och våldsamt, hungrigt djur. Läsningen garanterar skräckblandad förtjusning, för stora och små.Aron Landahl är född 1984 och bosatt i Uppsala. Han är illustratör, musiker och sjuksköterska. Han debuterade med mysrysaren Dropp dropp (2019) och har sedan dess illustrerat flera böcker med texter av Barbro Lindgren.

Aron Landahl, Aron Landahl

Alla äter alla

Fasliga fakta om köttätande växter

Om boken

Vilken köttätande växt liknar en orm? Kan man ha en köttätande växt hemma? Och vad matar man den med då? Det och många andra frågor kan du få svar på i denna lättlästa och roliga faktabok om växtvärldens köttätare.

I serien Fasliga fakta presenteras företeelser som sällan tas upp i vanliga faktaböcker. Kittlande och lagom skruvade fakta, som med en stor portion humor och kluriga illustrationer lockar även den mest ovilliga läsare att läsa vidare.

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

Fasliga fakta om köttätande växter

Nyheter

Knäck läskoden!

Att knäcka läskoden är både lockande, kul och svårt. ”LÄS – boken för dig som vill börja läsa” är perfekt att sätta i händerna på nybörjarläsare, vare sig de är fyra eller åtta år.

Barnens favorit presenterar världens mäktigaste djur

Programledaren Julia Wiberg är tillbaka med en djurbok med den allra roligaste faktan om 12 coolaste djuren i världen. Det blir fart och humor i både text och bild, signerade Hedvig Häggman Sund, vars artwork följs av en nära en kvarts miljon på Instagram.

Bästa tipsen på allt kul man kan göra i skogen

Välkommen in i skogen! Vad sägs om att bli en skogsakrobat, bajsdetektiv eller kanske en naturinspektör? I boken Kul i skogen ger Julia Wiberg, känd från SVT:s barnprogram Djur med Julia, sina allra bästa tips på vad man kan göra i skogen. För de fantasieggande illustrationerna står Maja Sten.

Seriefrossa i vår: 3 x boknyheter och 2 x events

I vår bjuder vi på riktig seriefrossa. Tre fina nyheter på bokhyllan - dessutom möter du våra författare och tecknare på de stora serieevenemangen i maj.