bok

Nödig

Anne-Marie Körling

Författare

Louise Winblad

Illustratör

Beskrivning

2021-05-18
Svenska
0-3

Författare

Anne-Marie Körling

Illustratör

Louise Winblad

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Nödig! Bråttom, springa toaletten. Bort byxa, kissa, bajsa, sitta länge. Hälla toaletten, spola bort. Inte glömma tvätta händerna, mycket skum. Klappa magen, inte nödig. Nu leka!

En rolig och peppande bok om att gå på pottan med text av tidigare läsambassadören Anne-Marie Körling och illustrationer av omåttligt populära Louise Winblad alias hejhejvardag!

Att sluta med blöja och börja gå på pottan är ett viktigt steg i alla små barns liv. Men det är inte alltid så lätt, och problem kring toabesöket är enormt vanligt bland svenska barn, ibland långt upp i skolåldern. Den här boken är tänkt som ett sätt att förbereda barnet inför att sluta med blöja, avdramatisera kiss och bajs för både barn och förälder och uppmuntra till att låta barnet pröva på egen hand.

Anne-Marie Körling är lärare, tidigare läsambassadör och flitigt anlitad föreläsare landet runt, med ett särskilt fokus på barns rätt till medbestämmande. Illustratören Louise Winblad är mest känd under sitt alias hejhejvardag. Hon driver en av Sveriges mest lästa föräldrabloggar och har blivit känd och älskad för sina humoristiska illustrationer om föräldraskapets alla olika sidor.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2021-05-18

Produktion

Papper

Magno matt

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129729863

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

217

Vikt (kg)

0.265

Bredd (mm)

217

Hållbarhet

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Klimatpåverkan

189g CO2e
Papper
ca 94 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalité och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 15 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 81 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

 

Var är bebisen?

Om boken

Här är tallriken. Var är bebisen?
Här är pappa. Var är bebisen?
Här är badkaret. Men var är bebisen?Följ med in i ett härligt vardagskaos med mycket att titta på och känna igen! Leta efter bebisen i rum efter rum och följ spåren hela vägen till sängen där någon visst redan somnat sött …En småbarnsbok med ren upptäckarglädje för de allra yngsta. Genialisk i sin enkelhet, med en stark pedagogisk grund och på pricken för små utforskare.Författaren Anne-Marie Körling är lärare, tidigare läsambassadör och flitigt anlitad föreläsare landet runt. Illustratören Saga Bergebo vann Ung Svensk Form 2019 för sin bilderboksdebut Stjärnorna ser likadana ut överallt.Läs också: Vad gör alla?

Anne-Marie Körling, Saga Bergebo

Var är bebisen?

 

Hur blev jag till? Och hur kom jag ut?

Om boken

Vinnare av Adlibrispriset 2022 – Årets bästa barnbok 0–6 år!
Mammas mage är jättestor, för där inne ligger Ebos lillebror och snart ska han komma ut! Men förut låg Ebo därinne, det vet han, för det har mamma berättat. Men hur kunde han egentligen komma in i magen? Och hur gick det till när han kom ut?Asabea Britton är utbildad barnmorska och folkbildare inom graviditet och förlossning. Tillsammans med illustratören Louise Winblad, alias hejhejvardag, har hon skapat en bok om frågorna de allra flesta barn förr eller senare ställer.Genom Ebos berättelse får vi följa med på den fantastiska resan från ägg som möter spermie, via de nio månaderna i magen och slutligen till den stora stund när bebisen ska komma ut. Men här finns även plats för andra berättelser - det finns ju massor av olika sätt för en bebis att bli till, och nästan lika många sätt att födas på!En rättfram och spännande faktabok för alla vuxna som behöver lite hjälp på traven att förklara ett av livets allra största fenomen för nyfikna barn.

Asabea Britton, Louise Winblad

Hur blev jag till? Och hur kom jag ut?

Relaterat

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Nyheter

Upptäckarglädje för de minsta

Anne-Marie Körling är lärare, föreläsare och författare och var under åren 2015 till 2017 Sveriges nationella läsambassadör. Nu är hon aktuell med två geniala småbarnsböcker för de allra yngsta: Vad gör alla? och Var är bebisen?, fint illustrerade av prisade Saga Bergebo.

Rättframt och spännande om att bli till

Mammas mage är jättestor, för där inne ligger Ebos lillebror. Förut låg Ebo där, har mamma sagt. Men hur kom han in dit? Och hur gick det till när han kom ut?

”Jag vill avdramatisera toalettbesöken”

Författaren, läraren och läsambassadören Anne-Marie Körling slår, tillsammans med illustratören Louise Winblad, ett slag för att låta barn ta tid på sig med potträningen.