Omslagsbild: Nödig


Läsålder: 0-3

Utgivningsdatum: 2021-05-21
Mediekontakt: Maria Bovin
ISBN: 978-91-29-72986-3

Nödig

Nödig! Bråttom, springa toaletten. Bort byxa, kissa, bajsa, sitta länge. Hälla toaletten, spola bort. Inte glömma tvätta händerna, mycket skum. Klappa magen, inte nödig. Nu leka!

En rolig och peppande bok om att gå på pottan med text av tidigare läsambassadören Anne-Marie Körling och illustrationer av omåttligt populära Louise Winblad alias hejhejvardag!

Att sluta med blöja och börja gå på pottan är ett viktigt steg i alla små barns liv. Men det är inte alltid så lätt, och problem kring toabesöket är enormt vanligt bland svenska barn, ibland långt upp i skolåldern. Den här boken är tänkt som ett sätt att förbereda barnet inför att sluta med blöja, avdramatisera kiss och bajs för både barn och förälder och uppmuntra till att låta barnet pröva på egen hand.

Anne-Marie Körling är lärare, tidigare läsambassadör och flitigt anlitad föreläsare landet runt, med ett särskilt fokus på barns rätt till medbestämmande. Illustratören Louise Winblad är mest känd under sitt alias hejhejvardag. Hon driver en av Sveriges mest lästa föräldrabloggar och har blivit känd och älskad för sina humoristiska illustrationer om föräldraskapets alla olika sidor.
Mer om författaren
99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2021

SENASTE RECENSIONERNA

"Texten är enkel och påminner om Max-böckerna med korta meningar som: "Sitta länge. Bajsa skönt." Bilderna i mjuka pasteller är klockrena och passar mycket bra in i berättelsen. Igenkänning på högsta nivå för barn i förskoleåldern. Helhetsbetyg: 5."
BTJ

NYHETER

”Jag vill avdramatisera toalettbesöken”

Författaren, läraren och läsambassadören Anne-Marie Körling slår, tillsammans med illustratören Louise Winblad, ett slag för att låta barn ta tid på sig med potträningen.

Illustratör: Louise Winblad
Se fler nyheter

Anne-Marie Körling är lärare, föreläsare och författare och var under åren 2015 till 2017 Sveriges nationella läsambassadör. Under tjugo års tid har hon som uppskattad föreläsare besökt ett oräkneligt antal svenska skolor och pratat om bl.a. läs- och skrivundervisning, textsamtal, relationer och förhållningssätt i skolan samt vikten av läsning och hon har även har skrivit flera böcker om dessa ämnen. Barns rätt till meningsskapande och medbestämmande är något hon brinner för. Nödig (med illustrationer av Louise Winblad) är hennes första egna barnbok.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår