Omslagsbild: Ingen kommer levande härifrån

Bokserie: Bödelhögens grundskola (del 1)
Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2021-09-10
Mediekontakt: Terri Herrera
ISBN: 978-91-29-73185-9

Ingen kommer levande härifrån

Mot slutet av höstterminen i sexan börjar Aldo på Bödelhögens grundskola. Han och hans mamma har just flyttat och han är tacksam över att aldrig behöva återvända till sin gamla klass efter allt som hände. Men redan första dagen märker han att det är någonting konstigt med den nya skolan. Det är helt tyst i korridorerna och eleverna verkar liksom avstängda. Det ryktas dessutom om en flicka som försvunnit och om en lärare som hålls instängd i källaren.

Aldo försöker hålla sig för sig själv. Han har lovat sin mamma att inte dra på sig några nya problem. Men såklart blir han alltmer indragen i de konstiga saker som pågår inom skolans fyra väggar.

En mörk historia om utsatthet. Om ett slutet system som långsamt kväver allt som hamnar i dess våld. Det är också en berättelse om den oväntade vänskap som kan uppstå i en till synes hopplös situation och där svärtan blandas med humor.
Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2021

NYHETER

Skräckskolan där ingenting är som det ska

Gustav Boman romandebuterar med Ingen kommer levande härifrån, den första delen i serien om Bödelhögens Grundskola. Det är en historia om en dysfunktionell skola, mörka hemligheter – men också om oväntad vänskap.

Fotograf: Magnus Liam Karlsson
Se fler nyheter

Gustav Boman är född i Stockholm och har tidigare skrivit manus och arbetat med tv. Ingen kommer levande härifrån är hans debut som barnboksförfattare.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår