Omslagsbild: Ruby och Lejon


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2021-09-24
Mediekontakt: Terri Herrera
ISBN: 978-91-29-73408-9

Ruby och Lejon

När blir man stor? När blir man för gammal för sitt gosedjur?

Ruby ska börja i skolan till hösten och tycker att hon blivit för stor för sitt gosedjur Lejon. Hon bestämmer sig för att slänga bort honom. Det känns rätt i stunden, men på kvällen är det omöjligt att sova. Ruby är orolig och tänker på Lejon som ligger ute i soptunnan, alldeles ensam och övergiven. Vågar hon ge sig ut i den mörka vinternatten för att rädda sin lejonvän? Om man är stor ska man väl vara modig?

Maria Fröhlich är författare, serietecknare och illustratör. Ruby och Lejon är hennes första egna bilderbok.
Mer om författaren
131 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2021

SENASTE RECENSIONERNA

"Illustratören Maria Fröhlich tecknar fram ett barn som till slut struntar i andras förväntningar och följer sitt eget hjärta." Shora Esmailian
Sydsvenskan
”Boken passar för pedagogiska samtal. Hög igenkänningsfaktor för barn och vuxen och flera snällgosiga scener med både mys och skratt.” Fredrik Wolf
BTJ

NYHETER

Slänga eller rädda gosedjuret?

Ruby och Lejon är internationellt uppmärksammade Maria Fröhlichs första egna bilderbok. Det är berättelsen om Ruby – och dramatiken som följer när hennes bästa gosedjur hamnar i soptunnan.

Illustration: Maria Fröhlich
Se fler nyheter

Maria Fröhlich, född 1987, är författare, serietecknare och illustratör. Hon debuterade som illustratör i USA 2013 med serien The Man Who Forgot Ray Bradbury, baserad på Neil Gaimans novell.

På Rabén & Sjögren har hon tidigare gett ut Just nu har vi varandra, Nu leker vi! och Jag är inte sjuk! tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. Ruby och Lejon är hennes första egna bilderbok.

Maria Fröhlich Marvel-debuterade i antologin MARVEL OF WOMEN #1 (april, 2021), där hon illustrerar en serie om Gamora från Guardians of the Galaxy. 
Förutom författare och illustratör är Maria Fröhlich verksam som lärare på bland annat Konstfack. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår