Omslagsbild: Världsrekord i jul

Bokserie: Emil Wern - detektiv (del 20)
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2021-10-22
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-29-73052-4

Världsrekord i jul

Emil Wern bor i Visby, precis innanför ringmuren. I trädgården finns en gammal gul kiosk där han har sin detektivbyrå - och den behövs verkligen när det finns så många skurkar! Till sin hjälp har han tre klasskompisar, sin lillasyster Linda och hunden Molly. Ibland får även Emils mamma, polisen Maria Wern, rycka in.

Det är juletid på Gotland och snart dags för jullov för Emil och hans kompisar. Men innan det börjar ska en extraordinär tillställning gå av stapeln, nämligen VM i pepparkakshus (vilket naturligtvis står för Visby mästerskap). Alla mellanstadiebarn på ön får vara med i tävlingen, och Emil, Ubbe, Alva och Sokrates sätter genast i gång att baka sina bidrag.

Men när tävlingsbidragen ställs ut är ett av pepparkakshusen spårlöst försvunnet! Juryn beslutar att skjuta på tävlingen ett dygn och om inte huset kommit tillrätta avgörs tävlingen ändå.

Det blir en rafflande kamp mot klockan för detektivgänget att hinna lista ut vem den skyldige är ...
Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2021
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Jonas Karlsson
Utgiven: oktober 2021

SENASTE RECENSIONERNA

”Språket är elegant och har ett driv, med välfunna humoristiska inslag. [...] En fint formgiven bok som erbjuder lättillgänglig, lagom dramatisk, varm och julig läsning. Helhetsbetyg: 4.” Jan Hansson
BTJ

NYHETER

20-boksjubileum för Emil Wern!

Det är jubileum för den älskade serien om Emil Wern – här är TJUGONDE delen! Världsrekord i jul är en mysig pusseldeckare från storsäljande författaren Anna Jansson. Roligt och lagom klurigt i juletid.

Fotograf: Anna-Lena Ahlström
Se fler nyheter

Anna Janssons romaner om kriminalinspektör Maria Wern har sålt i närmare fyra miljoner exemplar bara i Sverige och är översatta till 17 språk. Böckerna har gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen. Med Emil Wern - detektiv har Anna Jansson låtit Maria Werns son få en egen barnboksserie. Hon har också startat en ny deckarserie med Örebro som spelplats, med polisen Kristoffer Bark som huvudperson. År 2020 firade Anna Jansson 20 år som författare. År 2021 tilldelades hon Crimetime Awards hederspris.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår