Omslagsbild: Kampen mot tramset

Bokserie: Loui & Rio (del 1)
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2021-09-08
Mediekontakt: Sofia Bengtsson
ISBN: 978-91-29-73186-6

Loui & Rio Kampen mot tramset

Fantasi och annat trams är det värsta Loui och Rio vet. De är bästa vänner och har startat en vetenskapsklubb för att göra världen lite bättre. Men hur ska de tackla fantasin när den plötsligt tränger in i verkligheten?

En kväll när Loui och Rio har möte i klubben dyker det upp en underlig liten varelse som de inte hittar någon vetenskaplig förklaring till. Och dagen efter är alla vuxna så märkligt deppiga. I tidningen står det att en livs levande drake har dykt upp i stan. Vad är det som händer? Har drakarna tinat upp ur permafrosten? Kan det vara drakgift som har gjort alla så deppiga?

Sakta går det upp för Loui och Rio att det inte bara är drakar som har lyckats förflytta sig från fantasin till verkligheten. En massa andra helt påhittade och tramsiga monster har också följt med. Ska Loui och Rio lyckas stoppa deras framfart innan det är för sent?

Kampen mot tramset är ett vilt äventyr fullspäckat med galna inslag och en hyllning till fantasin. Berättelsen är fyrfärgsillustrerad av graffitikonstnären Puppet, Daniel Blomqvist.
Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2021
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Johanna Westman
Utgiven: september 2021

SENASTE RECENSIONERNA

”Barnboksdebuterande Sofia Lundberg har skapat en riktig dagdröm som spelas upp för läsarens inre. Daniel Puppet Blomqvists häftiga, färgglada illustrationer är välgjorda och fångar detaljer och sammanhang i texten på ett utmärkt sätt. Läsningen känns som en härlig tecknad film och budskapet är – trots vetenskapens viktighet – att det är ett måste att ha roligt! Helhetsbetyg: 4.” Eva E:Son Fransson
BTJ
”Det är en rolig idé, väl berättad med snabba penseldrag. [...] Boken passar utmärkt för högläsning. [...] Illustrationerna av graffitimålaren Daniel Puppet Blomqvist, i tusch och färgrika laveringar, sticker ut och är bitvis otäcka men mycket välgjorda.” Maria Wolff Gripfelt
BTJ

NYHETER

Trams blir smart baklänges!

Får man verkligen vara hur tramsig som helst i en barnbok? Läs och avgör för här kommer första delen av en ny lekfull bokserie. Kampen mot tramset av internationella bästsäljarförfattaren Sofia Lundberg och kända graffitimålaren Puppet, Daniel Blomqvist är en hyllning till fantasin och ett fartfyllt äventyr för hela familjen.

Fotograf: Magnus Liam Karlsson
Se fler nyheter

Sofia Lundberg, född 1974, är en hyllad romanförfattare. Hon debuterade 2017 med Den röda adressboken, som blev en internationell succé, översatt till över trettio språk. Kampen mot tramset är Sofia Lundbergs första barnbok. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår