Omslagsbild: Asfalt!


Läsålder: 3-6

Översättare: Emil Johansson
Utgivningsdatum: 2021-09-17
Mediekontakt: Terri Herrera
ISBN: 978-91-29-73232-0

Asfalt!

Vägar, gator och parkeringsplatser, det finns massor av asfalt i vårt land. Men hur går det till att lägga asfalt?
I den här boken får du reda på det. Häng med! Sätt en hjälm på huvudet och handskar på händerna, nu går vi till vägbyggnadsplatsen. En stor skärare krossar den gamla trottoaren, och asfaltsläggarna är redan i full gång att förbereda den smältande smeten som skall bli en ny trottoar. När Andersson kommer till jobbet så ropar arbetsledaren från rastplatsen att han måste komma och hjälpa till med grävskopan.

En rolig och spännande berättelse med fakta och humor. Det finns massor att upptäcka i bilderna och mycket att lära sig om vardagen som asfaltläggare. Salla Savolainen har tidigare illustrerat de populära fordonsböckerna Tores traktorskola och Vägarbete och fordonstrubbel.
Mer om författaren
131 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2021

Salla Savolainen är född 1962 är en hyllad illustratör och barnboksskapare verksam i Karkkila Finland. Hon har skrivit och tecknat ett stort antal böcker och hennes verk har ställts ut både i Finland och på fler barnboksmässor över världen. 2005 tilldelades Salla Rudolf Koivu-priset för sina illustrationer i barnboken Pikku Xing (Little Xing) och 2010 var hon nominerad till H.C. Andersen-medaljen. För Rabén & Sjögren har Salla Salla Savolainen gjort felratalet uppskattade fordonsböcker.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår