Omslagsbild: Aldrig backa


Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2021-10-08
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-73187-3

Aldrig backa

Ivan och Lydia är inte ihop. Inte så att dom har bestämt, i alla fall. Men det finns ändå nåt där, nåt speciellt. Inte så konstig då att dom andra killarna säger att det är just Ivan som ska skicka det där meddelande till Lydia efter bråket på fotbollsplanen. Om nån annan gör det blir det inte lika kul, inte lika mycket kaos. Lydia kommer såklart att bli ledsen, men lite får hon väl tåla. Har hon ingen humor, eller?

Det som händer mellan Ivan och Lydia är början på nåt större. Plötsligt har tjejerna i klassen fått nog. Varför ska killarna alltid få göra som dom vill, bara för att dom är många fler och skriker högst? Det är slut på det nu! Ingen ska få kalla det platta brännbollsracket tjejracket och killarna får faktiskt inte tränga sej i matkön. Dom ska sättas på plats, en gång för alla!

Humor men också mycket allvar i en berättelse om en mellanstadieklass där tjejerna gör uppror. Ur två olika perspektiv får vi följa konflikten som snart är på blodigt allvar - för alla inblandade.

Aldrig backa är första delen i serien om klass 5 A.
Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Alva Bratt
Utgiven: november 2021

SENASTE RECENSIONERNA

"Väldigt engagerande om normer och hur man kanske ingår i dem av bara farten, eller blir utsatt för dem. Det här är en bok som precis som 'Så jävla operfekt' både kan provocera och ge pepp att göra något själv. Läs och känn styrkan av att gå ihop!"
Vi Läser
"Texten är lättläst men bemängd med pregnanta psykologiska iakttagelser, även moraliska perspektiv. En indignerad hetta i tonfallet bidrar till att etablera bokens attraktionskraft." Peter Grönborg
Smålandsposten
”En bok väl värd att läsa och som passar bra som underlag för diskussioner om relationer och konflikter. Sammanfattningsvis är Aldrig backa en välskriven och engagerande bok om hur svårt det kan vara att förändra dålig stämning och lösa konflikter.  Helhetsbetyg: 4.” Anna Wilner
BTJ

NYHETER

Humor och allvar när mellanstadietjejerna får nog

Cina Friedner har rosats för sitt rappa vis att skildra livet på mellanstadiet. I nya boken Aldrig backa får vi ur två olika perspektiv följa konflikten i klass 5A, som snart är på blodigt allvar – för alla inblandade.

Fotograf: Hugo Thambert
Se fler nyheter

Cina Friedner, född 1982, är uppvuxen i Jönköping men bor i Stockholm sen många år. Hon har arbetat som översättare och redaktör. Hon debuterade 2019 med succéboken Så himla taskigt som följdes upp av den uppmärksammade och kritikerrosade Nåt trassligt inuti (2020).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår