Omslagsbild: Imperiets arvingar 5: Fängelseflykten

Bokserie: Imperiets arvingar (del 5)
Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2021-10-01
Mediekontakt: Jenny Edh-Jansen
ISBN: 978-91-29-72956-6

Imperiets arvingar 5: Fängelseflykten

Alices och Elias resa genom galaxen fortsätter. Brock har blivit bortförd av azkalorerna och Stillhetens besättning följer efter. De är oroliga för honom, men också för Alice. Efter vistelsen hos minnesväktarna har hon börjat höra röster och ser saker som inte finns.

På fängelseplaneten Feroz II tvingas Brock leta skatter i en farofylld djungel. Skatter som sedan säljs till högstbjudande i det lokala auktionshuset. Kapa har en plan för att frita Brock men kommer gänget att lyckas genomföra den?

Fängelseflykten är den femte delen i science-fiction-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända.

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Katharina Cohen
Utgiven: oktober 2021

SENASTE RECENSIONERNA

”Författaren Oskar Källner ger oss en fartfylld, fantasifull, gripande och intressant läsning. Helhetsbetyg: 5.” Fia Idegård
BTJ

NYHETER

Tidernas kupp räddar Imperiets framtid

Oskar Källners och Karl Johnssons science fiction-serie för mellanstadiebarn, Imperiets arvingar, är nu framme vid den femte boken om besättningen på rymdskeppet Stillheten. Fängelseflykten är späckad med äventyrliga upptåg, men handlar också om det förflutnas makt över nuet och om modet att följa sitt eget samvete.

Illustratör: Karl Johnsson
Se fler nyheter

Oskar Källner, född 1978, har nyligen flyttat från Uppsala tillbaka till sin uppväxtstad Jönköping. Han har tidigare givit ut flera fantasyromaner, två bilderböcker och ett stort antal noveller. Sina noveller har han också vunnit åtskilliga priser för. Han är publicerad på flera språk, senast i det kanadensiska SF-magasinet Solaris. Utöver detta är han engagerad i SF-Sverige och medverkar i skrivarpodden Fantastisk Podd.

Mer om författaren

Karl Johnsson, född 1980, är serietecknare och illustratör. Hans första seriebok, Mara från Ulthar, nominerades till Urhunden när den släpptes 2009. Tillsammans med Sara Bergmark Elfgren har Karl gjort den episka fantasyserien Vei, som fått ett mycket gott mottagande. När han inte tecknar serier illustrerar han barnböcker, däribland science fiction-serien Imperiets arvingar.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår