Omslagsbild: Den magiska julkatten


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2021-10-15
Mediekontakt: Terri Herrera
ISBN: 978-91-29-73223-8

Den magiska julkatten

En vacker julsaga för hela familjen med fantastiska akvareller av den unga konstnären Maximilian Svensson.

Det var dagen före julafton.
Vi var i skogen och grillade korv.
Jag ville gå hem och bara längta efter julklappar.
Det var då han dök upp, Sixten.
"Usch!" ropade föräldrarna när de fick syn på honom. "Vilken äcklig katt! Rör den inte!"

Men den stackars traskatten ser så frusen och hungrig ut att pojken inte kan låta bli att mata den. Han följer efter katten in i den snöiga skogen och snart börjar otroliga saker att hända. Är den slitna katten i själva verket någon helt annan - någon som verkligen har med julen att göra? Det blir ett magiskt möte i juletid som förändrar allt och får pojken att våga sådant han aldrig tidigare vågat.

Kritikerfavoriten Ester Roxberg har tillsammans med den uppmärksammade unga konstnären Maximilian Svensson (född 2004) skapat en stämningsfull julsaga om julens magi och om att ta hand om varandra.
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2021

SENASTE RECENSIONERNA

"Samarbetet mellan text och bild är väl genomfört genom hela berättelsen. Roxberg skriver rytmiskt och på ett enkelt språk har hon skapat en historia där det magiska fungerar som en språngbräda som utvecklar och förändrar huvudpersonen. /.../ Hans (Maximilan Svenssons, reds anm) bilder, ofta över hela uppslag, skapar en suggestiv atmosfär med sin känsla för spelet mellan ljus och mörker." Dag Hedberg
BTJ

NYHETER

En blivande julklassiker för hela familjen

Årets klart yngsta barnboksdebutant, 16-åriga Maximilian Svensson, gör bilderna till denna stämningsfulla julsaga av författaren Ester Roxberg. Den magiska julkatten är en påkostad presentbok som passar perfekt som julklapp – med trollbindande vintermålningar.

Illustratör: Maximilian Svensson
Se fler nyheter

Ester Roxberg, född 1987 i Zimbabwe, är uppvuxen i Småland. Ester vann som sjuttonåring Lilla Augustpriset för sina dikter. I dag bor hon i Malmö och är verksam som författare. Hon skriver också regelbundet krönikor i Smålandsposten och gör radiodokumentärer för Sveriges Radio P1.

År 2011 debuterade hon med den kritikerrosade ungdomsromanen Antiloper. Sedan dess har hon utkommit med ytterligare flera böcker, bland annat den självbiografiska boken Min pappa Ann-Christine som filmatiserats (Min pappa Marianne 2020). Hon bilderboksdebuterade med Vem kan hitta Putte? år 2020.

Mer om författaren

Maximilian ”Maxi” Svensson, född 2004, är konstnär och har beskrivits som en talang inom akvarelltekniken. När han var åtta år fick han en bok med Lars Lerins konst i present och blev helt fast. Sedan dess har han målat i timmar varje dag, mest i akvarell men även med oljefärger, och allra helst naturmotiv och landskap. Sin unga ålder till trots har han redan haft soloutställningar på bland annat Sandgrund Lars Lerin och på Ålands konstmuseum. Maxi bor med sina föräldrar utanför Stockholm där han just nu går konstprogrammet på gymnasiet. 

 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår