bok

Agnes Evander och De dödas sjö

Anna Lundgren

Författare

Beskrivning

2022-01-18
Svenska
9-12

Författare

Anna Lundgren

Formgivare omslag

Gabrielle Frödén

"Det finns människor som bär på ovanliga gåvor. Du är en av dem. Din gåva kallas för Fortunata och innebär att du kan se in i framtiden. Fortunata går i arv i några utvalda släkter och Evanders är en av dem."

Från att ha varit "ingen speciell" i skolan, förändras allt för Agnes Evander när hon får plats på Ljungvikens sommarskola för särskilt begåvade. Där samlas barn med liknande talanger för att lära sig kontrollera och utveckla dem. Några delar Agnes gåva, andra viskar med andar och ett fåtal av eleverna kan få växter att skjuta i höjden.

En kväll råkar Agnes och hennes vän Elise höra när lärarna pratar om att begåvade människor har försvunnit, och snart börjar mystiska saker hända på Ljungviken. Har det någonting att göra med Legenden om Marius? Berättelsen som alla säger är påhittad, kanske för att de inte vågar tänka på vad som skulle kunna hända om den vore sann ...


Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Agnes Evander

Publiceringsdatum

2022-01-18

Läsordning

1

Produktion

Papper

Holmen Book Cream,

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129733112

Antal Sidor

258

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

207

Vikt (kg)

0.391

Bredd (mm)

156

Recensioner

Dagens Nyheter

”Miljön är effektivt och kortfattat skildrad. Anna Lundgren vet att använda de platser som brukar locka oss, i verkligheten och litteraturen. /…/ Anna Lundgrens bok är spännande och läsvänlig.” Martin Hellström

BTJ

”Denna spännande fantasyberättelse är relativt unik, detta då den utspelar sig i en primärvärld som består av svensk nutid. /…/ Sammantaget är Agnes Evander och De dödas sjö en bra och spännande fantasybok.” Anna-Karin Närkling

 

Agnes Evander och Ondskans näste

Om boken

Kappan låg tung över axlarna. Hatet strålade ur blicken och utan rädsla knäckte han grenarna som kom i hans väg. I huvudet susade bara en enda tanke: Hämnd.
Den begåvade världen är i stor fara. Många elever har lämnat Delevinge av rädsla för Marius och hans dotter Vendela. Agnes Evander och hennes vänner är kvar på skolan för att sätta stopp för ondskan, en gång för alla.Tillsammans med medlemmar ur Rådet försöker de lista ut fiendens gömställe och tack vare Agnes syner får de upp ett spår. Synerna leder dem till en mörk skog och en förfallen borg.Vad döljer sig innanför borgens murar? Är den verkligen så övergiven som den först tycks vara?

Anna Lundgren

Agnes Evander och Ondskans näste

 

Relaterat

Nyheter

Spänning, vänskap och magi i ny trilogi för slukarna

"Det finns människor som bär på ovanliga gåvor. Du är en av dem. Din gåva kallas för Fortunata och innebär att du kan se in i framtiden. Fortunata går i arv i några utvalda släkter och Evanders är en av dem."

Här är våra nya böcker i januari

Bokåret 2022 inleds med en ny pekbok med det älskade radarparet Mamma Mu och Kråkan, en vacker diktsamling av en av Sveriges främsta konstnärer, tredje boken i Lotta Olssons och Emma AdBåges hyllade känsloserie, massor av lättläst och första delen i en spännande trilogi för slukarna.