Omslagsbild: Katten Nils och mysteriet med Katten Kidds skatt

Bokserie: Lättläst
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2022-01-03
Mediekontakt: Terri Herrera
ISBN: 978-91-29-73631-1

Katten Nils och mysteriet med Katten Kidds skatt

Katten Nils 2
När katten Nils och hans kompisar Morris och Lisa Sylt, kommer tillbaka till Enigma Katts hus börjar mysterieradarn att pipa igen. Det verkar som om museet i Slököpinge har problem. Vännerna tankar kattakoptern full med fiskleverolja, packar makrillmackor och flyger dit direkt.

På museet finns Katten Kidds skatt, men på senaste tiden har det börjat försvinna mynt ur skattkistan. Vem kan det vara som stjäl dem? Det är tur att Katten Nils, Morris och Lisa Sylt är på plats för att lösa fallet!

Efter snart 15 år som älskad serie i Kamratposten, kommer nu Katten Nils även i Rabén & Sjögrens lättlästa serie. Med lite text och läsvänlig typografi, pratbubblor med versal text plus massor av roliga färgbilder, får alla nybörjarläsare här chans att lösa mysterier - och öva läsning tillsammans med Katten Nils och hans vänner.
89 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2022

SENASTE RECENSIONERNA

"Katten Nils är en fin figur som även kan upptäckas av de som inte läser Kamratposten. Helhetsbetyg: 4." Agneta Warheim
BTJ

NYHETER

Mera lättläst lagom till terminsstart

Fyra nya tillskott i Lättläst-biblioteket, perfekta till vårterminen. Pratbubblor med versal text kombineras med läsvänliga gemener i brödtexten. Det klockrena sättet att öva läsning!

Illustratör: Maria Andersson Keusseyan
Se fler nyheter

Johanna Kristiansson är illustratör & serietecknare och bosatt i Malmö. Tillsammans med kollegan Joakim Gunnarsson gör hon serien om Katten Nils och hans vänner. Serien har gått i Kamratposten sedan 2007, och fem seriealbum finns ute med den inte alltför smarta gula katten. När hon inte ritar serier illustrerar hon barnböcker, läromedel, pyssel och korsord. Hon håller även workshops för barn i serieteckning på skolor och bibliotek.

Mer om författaren

Joakim Gunnarsson är serieskapare och bosatt i Malmö. Förutom att göra Katten Nils skriver han barnböcker, ingår i Kalle Anka Klassiker-redaktionen och arbetar som projektledare på bland annat tidningarna Bamse och 91:an.

 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår