Omslagsbild: Året runt


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2022-01-28
Mediekontakt: Åsa Steen
ISBN: 978-91-29-73390-7

Året runt

Jockum Nordström är en av Sveriges mest hyllade konstnärer. Hans tidigare barnböcker om radarparet Sailor & Pekka har lästs och älskats av generationer barn.

I diktsamlingen Året runt skildrar han årstidernas växlingar, stjärnor på himlen och städer som luktar piss och snus. Här träffar vi återigen myran, gräshoppan och pudeln, som vi känner från tidigare böcker (Vart ska du? och Fabler och andra berättelser). Vi får räkna katter, snöflingor och tändsticksaskar och stifta bekantskap med spännande karaktärer.

En fisk i oceanens vatten
över gatan rusar katten.

Efter henne kackerlackan
i den bruna läderjackan.

Hästen går på smala ben
han är sen.


Jockum Nordström ställer ut sin konst på gallerier runtom i världen. Året runt är hans första barnbok på många år. Vi känner igen den Nordströmska bildvärlden: figurerna, landskapen och stadsmiljöerna, den karaktäristiska humorn, stämningen och vemodet. Året runt är en vacker bok för alla åldrar.
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Boken kan upplevas som en serie fristående scener, men precis som i Roy Anderssons filmer hålls allt samman genom en stringent estetik. Somliga scener delar också misslyckandets komik, till exempel jägaren som två gånger om skjuter sin egen hatt – i jakten på en katt. Bilderna i pappersklippt collage har intressanta kompositioner, det är omöjligt att gissa vad som väntar på nästa uppslag. /.../ Helhetsbetyg: 4" Mattias Käck 
BTJ

Jockum Nordström, född 1963, är utbildad på Konstfack och på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

Jockum har medverkat som illustratör i Dagens Nyheter och Kamratposten, skrivit och illustrerat de fem barnböckerna om Sailor och Pekka och haft separatutställningar i Stockholm, London och New York. 

Han har fått utmärkelser som bl.a. Stora svenska illustratörspriset från Illustratörcentrum, Heffaklumpen, Elsa Beskow-plaketten.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår