Fotograf: Maria Östlin

Press images

Aktuell med: Flickan utan ansikte Hemsida: www.ingelin.se/

Ingelin Angerborn är född 1966 i Göteborg och bosatt i Linköping. Hon debuterade 2002 med bilderboken Pelle Pyton på friarstråt. Året därpå vann hon Tidens barnbokstävling med Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund. Sedan dess har hon skrivit en lång rad barnböcker, bland andra serien Klant och kompani och Mebel-trilogin: Rum 213, Sal 305, Fyr 137 (Rum 213 filmatiserades 2017). 

Tillsammans med illustratören Per Gustavsson skapade Angerborn 2018 års adventsbok, En klurig jul. 2019 var Ingelin Angerborn dubbelt bokaktuell. Då kom Alice vet allt , som är den första delen i en serie om en alldeles underbart självklar tjej med härligt självförtroende, illustrerad av Johanna Kristiansson och Hjärta av sten som är den spännande fristående fortsättningen på mysrysarfavoriten Hjärta av damm.

Läs mer Dölj
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2019
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2018
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2018
Hjärta av sten
”[...] Angerborns böcker, i den här genren, är högt älskade av barn i mellanåldrarna. De är också skrivna på ett enkelt – men aldrig simpelt – språk, och lagom spännande för den tilltänkta åldersgruppen.”
BTJ
Hjärta av sten
”Välskrivet, spännande och snyggt. Det är inte svårt att förstå varför Ingelin Angerborn fortsätter att trollbinda nya och gamla läsare med varje ny titel!”
Bibliotekskatten
Hjärta av sten
”Spännande och kuslig berättelse som passar dig som gillar spöken och rysare. Jag hoppas att det kommer en tredje del i samma serie inom kort.”
Bok ohoj!
Hjärta av sten
”Ingelin Angerborn kan verkligen skriva fängslande och spännande och så där mysrysligt så att man aldrig vill att boken ska ta slut. Betyg +4 av 5”
Boktokig

NYHETER

”Jag har alltid varit nyfiken på det övernaturliga”

Ingelin Angerborns mysrysare har slukats och älskats sedan debuten för tio år sedan. Nu kommer Hjärta av sten, en andlöst spännande fortsättning på mysrysarfavoriten Hjärta av damm.

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Ingelin Angerborns rysardebut fyller 10 år!

Ingelin Angerborns rysare är oändligt älskade och har blivit moderna klassiker. 2019 är det tio år sedan hennes allra första rysare gavs ut. Det firar vi genom att påbörja en nyutgivning av böckerna – och så är hon aktuell med två helt nya barnböcker.

Foto: Magnus Liam Karlsson

Underbar julläsning för hela familjen!

För sjunde året i rad kommer adventsboken alla längtar efter: en högläsningsbok i 24 kapitel. Börja första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton.

Illustration: Per Gustavsson

Ingelin Angerborn: “Jag hoppas att spöken finns!”

Ingelin Angerborn, författare till succéboken Rum 213, är aktuell med Skuggornas hus, en mysrysare som utspelar sig under höstlovet.

Ny mysrysare av Ingelin Angerborn!

Nu släpper vi omslaget till en av höstens mest efterlängtade böcker. Skuggornas hus är en ny, mysryslig bladvändare av Ingelin Angerborn, författare till succéboken Rum 213.

Foto: Magnus Liam Karlsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.