Kenneth Andersson

Media

Pressbilder

Jag heter: Kenneth Andersson

Jag föddes: i Örebro

Jag bor: på Gotland

Jag inspireras av: snygga refränger

Min första bok: som jag minns är Tove Janssons ”Vad hände sen?” Det där med dammsugarslangen … och att halva boken var på finska?! Mamma Alice kunde bara läsa halva boken.

Min roligaste bok: ”Plan 714 till Sidney”. Mästerverk.

Min bästa bok: har jag verkligen inte gjort än!

Min sämsta bok: finns inga dåliga böcker, bara dåliga kläder.

Mitt drömprojekt: att pyssla

När jag inte tecknar tycker jag om att: spela trummor … och dricka öl … före och efter.

Min favoritillustratör heter: Joan Miró

Han är så himla bra därför att: han ritade så fina gubbar.

När jag var liten älskade jag att läsa: Läderlappen

Det här vill jag också berätta: nej, nej, jag har inget att berätta … inga jävla berättelser som vill ut … det är inte därför jag gör böcker!
Jag vet inte om det kan vara värt att nämna …
Guldäggsdiplom … för många år sen.
Diplom Svensk bokkonst … för några år sen.
”Critics Award” i Images (The AOI) … för något år sen. (Typ engelska Kolla)

 

Relaterat

Stjärnor och planeter 3: Rymdungarna

Om boken

Tvillingarna Castor och Polly har flyttat till rymden! Deras mamma är rymdforskare, och hon ska se om det finns liv på planeten Argo 7. Vad mamma inte vet är att Castor och Polly hittat liv för länge sen, fast det kan de inte berätta för henne. Rymdvarelserna är ju deras kompisar och inte några som det ska forskas på.

Castor och Polly gör sitt bästa för att hålla rymdvännerna hemliga, men det är svårt. Särskilt när man råkar plantera tre frön utan att ha en aning om vad för slags frön det är.

Stjärnor & planeter är en lättläst serie av Mats Wänblad och Kenneth Andersson. Böckerna har kort och läsvänlig text, spännande handling och massor av färgstarka bilder. Själva berättelserna är skrivna med små bokstäver, men i bilderna finns pratbubblor med stora bokstäver. Man kan alltså öva läsning på två nivåer! Stjärnor & planeter avslutas också med faktauppslag som berättar lite mer om rymden.

Mats Wänblad, Kenneth Andersson

Stjärnor och planeter 3: Rymdungarna

Stora ordboken för små tungor

Om boken

Med ord kan man rimma, ramsa och tramsa. Skoja, vrida och vända. Med ord kan nästan vad som helst hända. Orden är helt klart barnens bästa leksak. Men språket fyller också en livsviktig uppgift. Hur långt kommer den som inte kan uttrycka sig?

I Stora ordboken för små tungor är taxen Tungan, ciceron. Den snacksaliga Ordbajsaren och pigga papegojan Goja är hans assistenter, som sköter svåra ord och interaktivitet. De är välkända från tv-serien Tunggung, ett program om språket, i Bolibompa.

Vi följer med de tre karaktärerna på en resa genom alfabetet. Vi lär oss mer än 600 matnyttiga ord, som förklaras med enkla rimmade meningar. Tungan hittar även på nya, egna ord. För så är det, alla är medskapare av språket.
Med tydliga bilder, enkla förklaringar och fin interaktivitet är detta en lärorik ordbok och en sagolik källa till inspiration för barn att jobba och leka med språket.

Varje bokstav får två uppslag, tydliga och lättlästa.
Första uppslaget: En helsidesbild som introducerar bokstaven. Smakprov: "A är en användbar bokstav. Arg och artistisk, allvarlig och annorlunda."
På motstående sida alltid: Tungans tolv bästa ord, förklaring på rim plus bild. Smakprov: "Ansikte. Ingen annan har ett ansikte som mitt. Ingen annan har ett ansikte som ditt."

Andra uppslaget: Tungans "tokord", som hon bildar genom att sätta ihop två ord. Smakprov: "Apelsin + fin. Apelsinfin. Apelsinfint är allt som är orange till färgen. Som solen ibland när den går ner bakom bergen."
"Ordbajsarens krångelikrångelord", smakprov: "Arvegods. När min farfar blev gammal och dog, fick jag ärva hans bil och hans skog". De interaktiva uppgifterna, "Skoja med Goja", smakprov: "Vilket är ditt bästa ord på A? Vilket är ditt tokord på A? Vilket är ditt krångelikrångelord på A?"

Mikaela Périer, Kenneth Andersson

Stora ordboken för små tungor

Allt om ufo

Om boken

Många tror sig ha sett dem. Några säger att de blivit kidnappade av dem. Andra påstår att de inte existerar. Ingen vet säkert! Allt om UFO framför vittnesmål, granskar kritiskt och spekulerar hejdlöst. Det mest spännande med UFO är alla tänk-om-tankar de väcker. Eftersom vi inte har något facit är allt möjligt. Och eftersom vi inte behöver begränsa oss till jordisk teknologi, vetenskaplig kunskap eller mänsklig historia öppnar sig ännu fler möjligheter. Tanken på ett utomjordiskt liv är ett av de få ämnen som forskare och vetenskapsmän intresserar sig för utan att ha något direkt försprång framför en fascinerad 10-åring. Ingen vet säkert. Allas spekulationer är lika mycket värda. Det är viktigt att med viss värme kunna skratta åt UFO-dårarna och med viss beundran avslöja bedragarna. Målet med boken är att locka ut läsarna på egna UFO-spaningar, ge dem en impuls att ställa sig och stirra ut mot stjärnhimlen och för sig själva säga ?tänk om?? "Jag tror inte att jorden är den enda av miljarder planeter där liv existerar. Bland mina vänner finns alltför många piloter som har sett saker de inte har kunnat förklara." Barry Goldwater, amerikansk senator "Jag har granskat UFO-rapporter i över elva år, men jag har ännu inte träffat på ett enda fall som strider mot de fysiska grundprinciperna eller som inte kan förklaras med vanliga, jordiska begrepp." Philip J Klass, redaktör för Space Technology Allt om UFO tar dig genom en värld där alla vill rita sin egen karta. På vägen möter vi fakta och fantasier, genier och galenpannor, bluffmakare och allvarliga vetenskapsmän. Kanske också en och annan utomjording! Mats Wänblad har tidigare skrivit en mängd bilderböcker och faktaböcker, bland annat våra storsäljare Hjärnkontoret, Mera ur Hjärnkontoret och Ännu mera ur Hjärnkontoret. I år debuterar han även som barnboksförfattare med Heja Lovisa! och Akta rygg! Kennet Andersson är en av våra mest spännande illustratörer med pekböckerna Är du hungrig Yoyo, Är du trött Yoyo och UFO på dagis. De har tidigare samarbetat i Skräcksperiment I och II.

Mats Wänblad, Kenneth Andersson

Allt om ufo